Clicky

 
Transport Online - Zorgen NAVO over Russische vloot

Zorgen NAVO over Russische vloot

Zorgen NAVO over Russische vloot
25-10-2016 12:14 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - De NAVO is bezorgd dat de Russische vloot die via de Middellandse Zee richting Syrië vaart, wordt ingezet voor meer bombardementen op Aleppo. Dat zei de chef van het militaire bondgenootschap Jens Stoltenberg dinsdag in Brussel.

De Russen hebben het recht door internationale wateren te varen, erkende de Noorse oud-premier. Stoltenberg noemde het zorgwekkend als Moskou de beschietingen op Aleppo zou intensiveren. "Dat zou de humanitaire situatie verergeren.’’ Hij riep Rusland op afspraken over een staakt-het-vuren na te komen.

De Russische marineschepen, waaronder een vliegkampschip, voeren vrijdag door het Kanaal. Naar verluidt heeft Spanje de vloot toestemming verleend om op zijn grondgebied bij te tanken en onderhoud te plegen. Elk land kan zelf besluiten of het Russische schepen bevoorraadt, zei Stoltenberg.

Guy Verhofstadt, de leider van de liberale fractie in het Europees Parlement, reageerde meer uitgesproken. Spanje heeft vorige week een EU-verklaring over mogelijke Russische oorlogsmisdaden in Aleppo getekend, memoreerde de Belgische politicus. "En vandaag helpt het door de vloot bij te tanken die op weg is om meer wreedheden te plegen. Serieus?''

De NAVO is niet betrokken bij de strijd in Syrië, maar steunt de anti-IS-coalitie in Irak en Syrië onder Amerikaanse leiding door informatie van AWACS-radarvliegtuigen te delen. De eerste vlucht was op 20 oktober en er volgen er meer. Stoltenberg zei het belangrijk te vinden dat de westerse alliantie de coalitie helpt om een beter beeld van de situatie op de grond te krijgen. "We blijven doorgaan tot IS is verslagen.''

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions