Clicky

 
Transport Online - Britse RHA uit zorgen over achterblijvende migranten in Calais

Britse RHA uit zorgen over achterblijvende migranten in Calais

Britse RHA uit zorgen over achterblijvende migranten in Calais
25-10-2016 10:01 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LONDEN/CALAIS - De Britse transportorganisatie Road Haulage Association(RHA) heeft haar zorgen geuit over de vele vluchtelingen die na de ontruiming in Calais nog achter zullen blijven.

De Franse autoriteiten hebben aangegeven dat de vluchtelingen niet gewdwongen zullen worden te vertrekken. Er wordt verwacht dat enkele duizenden migranten zullen achterblijven en koste wat het kost Groot-Brittannië willen bereiken.

RHA voorzitter Richard Burnett zegt in een reactie op de ontruiming: "Uiteraard verwelkomen wij het nieuws dat het kamp nu daadwerkelijk wordt verwijderd. Dit is iets waar wij maandenlang onvermoeibaar voor hebben gelobbyd. Echter het zou naïef zijn als we denken dat dit een succesverhaal gaat worden. Dit is verreweg het einde van het Calais probleem."

"Het verwijderen van het kamp is in wezen een korte termijn oplossing. Het is cruciaal dat er een effectief plan voor een oplossing op de lange termijn komt. Zo'n 6.000 migranten krijgen elders in Frankrijk huisvesting maar wij zijn bezorgd over de duizenden migranten die in calais en het omliggende gebied achterblijven en koste wat het kost Groot-Brittannië willen bereiken."

"De situatie in Calais is slechts een symptoom van een groot Europa-breed probleem dat dringen aangepakt moet worden. Duizenden migranten maken nog steeds de oversteek naar Europa naar de haven van Calais met als uiteindelijk doel: Groot-Brittannië. Deze stroom moet gestopt worden", aldus Richard Burnett.

"Wij willen de bevestiging van de hoeveelheid beveiligingspersoneel dat ingezet wordt in Calais", gaat Burnett verder. "Nu de situatie in calais zo explosief is en de bulldozers inmiddels het gebied inrijden worden vrachtwagenchauffeurs niet alleen bedreigd en aangevallen maar moeten ze ook door dikke wolken traangas rijden."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions