Clicky


Tweede Kamer op zoek naar misstanden in de transportsector

Tweede Kamer op zoek naar misstanden in de transportsector
25-10-2016 09:36 | Politiek | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Op woensdag 23 november 2016 organiseert de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid een rondetafelgesprek over uitbuiting en misstanden in de transportsector. Werkt u in die sector als vrachtwagenchauffeur of werkgever? Deel dan uw ervaringen over eventuele misstanden met de Tweede Kamercommissie. De commissie gebruikt uw inbreng bij de voorbereiding van het rondetafelgesprek.

Regelmatig verschijnen in de media berichten over uitbuiting in de transportsector. Op 17 juni 2016 maakte vakbond FNV bijvoorbeeld bekend dat ze aangifte gaat doen tegen het Limburgse transportbedrijf Martin Wismans waarvoor Filipijnse vrachtwagenchauffeurs werken via brievenbusfirma’s in Slowakije. De arbeidsomstandigheden van deze chauffeurs zijn slecht: ze overnachten regelmatig in hun vrachtwagen zonder sanitaire voorzieningen en worden verplicht om de rust- en rijtijden te negeren. Ook wordt het afgesproken salaris van nog geen €700 vaak niet volledig uitbetaald.

Wetsvoorstel

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil weten welke problemen er precies zijn in de transportsector en wat er volgens betrokkenen nodig is om die op te lossen en te voorkomen. Ook inventariseert de commissie of een onlangs door de Tweede Kamer aangenomen wetsvoorstel de oplossing is om misstanden effectief aan te pakken. Dat wetsvoorstel maakt het vrachtwagenchauffeurs mogelijk om bij onderbetaling niet alleen hun werkgever aansprakelijk te stellen, maar ook andere partijen, zoals de opdrachtgever van het transport (verlader).

Stuur uw reactie

Bent u werknemer of werkgever in de transportsector en wilt u misstanden in die sector melden? Hebt u ideeën over effectieve oplossingen? Of wilt u iets kwijt over de huidige wet- en regelgeving en het nieuwe wetsvoorstel rondom onderbetaling?

Mail uw bijdrage (graag maximaal één A4) dan vóór 7 november 2016 naar transport@tweedekamer.nl. Alle inzendingen worden anoniem verwerkt. Leden van de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid gebruiken uw inbreng bij hun voorbereiding van het rondetafelgesprek op woensdag 23 november 2016.

Vergaderinformatie

Het rondetafelgesprek is op woensdag 23 november 2016 van 10.00 tot 13.30 uur. De vergadering is openbaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions