Clicky

 
Transport Online - Calais begint na onrustige nacht aan tweede dag van ontruiming [+video]

Calais begint na onrustige nacht aan tweede dag van ontruiming

Calais begint na onrustige nacht aan tweede dag van ontruiming [+video]
25-10-2016 09:13 | Buitenland | auteur ANP | Transport Online

CALAIS - In de Franse havenstad Calais gaat dinsdag de tweede dag in van de ontruiming van het vluchtelingenkamp de 'jungle. De autoriteiten vervoerden maandag al bijna tweeduizend mensen per bus naar verschillende officiële opvangcentra in het land. Registratie en vervoer verliepen rustig.

Er verblijven nu nog circa 4500 mensen in het kamp en in loodsen die maandag met slaapplekken waren ingericht. Ook woensdag worden nog tientallen bussen ingezet om de vluchtelingen weg te brengen.

Dinsdag wordt eveneens begonnen met het afbreken van het kamp. In de komende uren zullen er bulldozers naar het kamp gestuurd worden om deze met de grond gelijk te maken.

Hulporganisaties hebben gewaarschuwd dat uiteindelijk een groep weerspannige illegale vluchtelingen zal achterblijven die niet vrijwillig zal vertrekken. Het gaat om mensen die per se naar Groot-Brittannië willen. De Britten namen echter tot nu toe alleen enkele honderden kinderen op, van wie sommigen in Engeland konden worden herenigd met hun ouders.

De afgelopen nacht is het wederom tot ongeregeldheden gekomen in Calais getuige onderstaande reportage van de Duitse zender RT. De politie heeft traangas moeten inzetten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats