Clicky

 
Transport Online - LIVESTREAM: Ontruiming vluchtelingenkamp Calais begonnen [+foto's]

LIVESTREAM: Ontruiming vluchtelingenkamp Calais begonnen

LIVESTREAM: Ontruiming vluchtelingenkamp Calais begonnen [+foto's]
24-10-2016 08:19 | Buitenland | auteur ANP/DPA

CALAIS - De ontruiming van het vluchtelingenkamp bij de Noord-Franse stad Calais is begonnen. Honderden migranten vormden maandagochtend lange rijen voor een registratiecentrum bij het kamp, dat ook wel de 'jungle' wordt genoemd.

De migranten worden na registratie over heel Frankrijk verdeeld. Zij krijgen twee regio's voorgelegd waaruit ze kunnen kiezen, met uitzondering van Parijs en Corsica.

Op enkele plaatsen kwam het in de nacht van zondag op maandag tot opstootjes, toen migranten probeerden uit te breken naar een nabijgelegen autoweg. De politie drong hen terug, er zouden geen gewonden zijn gevallen.

In het kamp verbleven rond 6500 mensen in tenten en hutten. Vanuit Calais hoopten ze illegaal de oversteek naar Engeland te kunnen maken. De ontruiming vergt ongeveer een week.

Even na acht uur maandagochtend hebben de eerste bussen de Jungle in Calais verlaten, het spontaan ontstane kamp met duizenden vluchtelingen in de Noord-Franse havenstad. De registratie en het vertrek van de eerste groepen verliepen rustig.

Franse media melden dat er ongeveer 1250 politiemensen en gendarmes op het terrein aanwezig zijn. Ze hebben nog niet hoeven ingrijpen. In de nacht van zondag op maandag kwam het wel tot enkele opstootjes. De autoriteiten schatten het aantal vluchtelingen in de Jungle op 6000 tot 8000.

Aan de rand van het terrein stonden rond negen uur ongeveer zestig bussen gereed om de vluchtelingen weg te brengen naar opvangcentra in heel Frankrijk. De ontruiming duurt vermoedelijk de hele dag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions