Clicky


 


80-jarige hefdeur Sluis 16 opgeknapt

80-jarige hefdeur Sluis 16 opgeknapt
21-10-2016 16:51 | Werkzaamheden | auteur Redactie [FE]

WEERT - Rijkswaterstaat heeft grootschalig onderhoud verricht aan Sluis 16 in Weert. Daarbij moest een van de 80-jarige stalen hefdeuren verwijderd worden voor een opknapbeurt op de oever. Zaterdag 8 oktober is de hefdeur teruggeplaatst.

Sluis 16 in Weert stamt uit de jaren '30 van de vorige eeuw en functioneert nog goed. Renovatie is noodzakelijk zodat de sluis ook de komende jaren goed presteert. De werkzaamheden werden uitgevoerd door Dura Vermeer en bestonden onder andere uit betonreparaties in de sluishoofden en sluiskolk, conserveren van stalen onderdelen en het uitnemen van de hefdeur; voor een opknapbeurt en om de geleidewielen en geleiderails van de hefdeur te kunnen vervangen.

Uithijsen en inhijsen oude hefdeur

De sluis is bijzonder vanwege een grote bouwtechnische zeldzaamheid, met name vanwege de vroege toepassing van de stalen hefdeuren. Om onderhoud te kunnen plegen aan een van deze 80 jaar oude hefdeuren heeft de aannemer de deur op zaterdag 1 oktober uit de sluisconstructie gehaald. Dit was nog een behoorlijke klus, omdat de hefdeur via een smalle gleuf aan de zijkant van een van de heftorens getakeld moest worden. De deur kon vervolgens op de oever worden opgeknapt. Zaterdag 8 oktober is de deur weer teruggeplaatst.

Groot onderhoud bruggen en sluizen

De werkzaamheden maken onderdeel uit van het project Onderhoud bruggen en sluizen Zuid-Nederland van Rijkswaterstaat. In het totaal knappen we dit jaar 9 bruggen en 8 sluizen in Zuid-Nederland op. In 2016 zijn al 26 bruggen en sluizen gerenoveerd. Hiermee zorgen we dat deze objecten voldoen aan de huidige en toekomstige technische eisen, wordt de levensduur van de objecten verlengd en is de komende jaren geen groot onderhoud meer nodig. Het onderhoud draagt daarnaast bij aan een goede en veilige doorstroming van scheepvaart- en wegverkeer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats