Transport Online - CAO-onderhandelingen Albert Heijn Distributie van start

CAO-onderhandelingen Albert Heijn Distributie van start

CAO-onderhandelingen Albert Heijn Distributie van start
12-09-2012 10:08 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
Op dinsdag 11 september zijn de onderhandelingen voor een nieuwe CAO bij de distributiecentra van Albert Heijn van start gegaan. In december 2010 leidden deze onderhandelingen nog tot felle stakingen waardoor de bevoorrading van de AH supermarkten in gevaar kwam.

Afgelopen week, voor de start van de cao-onderhandelingen, maakte Albert Heijn bekend het distributiecentrum in Nieuwegein te sluiten eind 2014 en grootscheepse plannen te hebben voor de mechanisering van de distributiecentra in Tilburg, Zaandam , Pijnacker en Zwolle. Onduidelijk is wat er met het distributiecentrum in Geldermalsen gebeurt. Afgezien van de sluiting van Nieuwegein en de uitbesteding van versproducten zijn de plannen nog weinig concreet om er iets zinnigs over te zeggen.

Voorlopig gaat de zorg van FNV Bondgenoten vooral uit naar de 135 werkers van het distributiecentrum in Nieuwegein die hun baan verliezen. Zij krijgen een werkgelegenheidsgarantie, maar weten nog niet waar zij terecht komen en hoe.

Door de mechanisering zal het aantal uitzendkrachten volgens Albert Heijn op termijn aanmerkelijk afnemen. Dat doet echter niets af aan het feit dat de inzet van goedkope Poolse uitzendkrachten en parttimers met een klein contractje op korte termijn te hoog blijft en moet veranderen wat betreft FNV Bondgenoten. In aanloop naar de aangekondigde veranderingen verwachten wij van Albert Heijn ook een ander personeelsbeleid met duurzamere banen. Want mechnisering vereist duurzamere en betere banen. Werkgelegenheid, behoud van banen en "Gewoon Goed Werk" zijn dus ook voor deze cao-onderhandelingen belangrijke thema's.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions