Clicky

 
Transport Online - Rijstrook Merwedebrug blijft toch gesloten

Rijstrook Merwedebrug blijft toch gesloten

Rijstrook Merwedebrug blijft toch gesloten
20-10-2016 22:50 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Automobilisten die richting Breda over de Merwedebrug rijden, hebben vrijdag toch maar de beschikking over één rijstrook. Eerder op de dag had Rijkswaterstaat gemeld dat beide rijstroken beschikbaar zouden zijn.

De berm is te zacht om onder meer lichtborden neer te zetten. "Dat zijn redelijk zware objecten'', aldus een woordvoerder. "Daar moeten we eerst grondwerk voor verrichten en dat redden we niet voor de vrijdagochtendspits.'' Wanneer het verkeer wel weer over twee rijstroken kan, wist hij niet. "Hou het maar op enkele dagen.''

Sinds vorige week dinsdag is de brug bij Gorinchem voor vrachtverkeer en bussen in beide richtingen dicht omdat er haarscheurtjes in de draagconstructie zijn ontdekt. Door omleidingen van het zware verkeer ontstonden lange files. In noordelijke richting was dat donderdagochtend niet meer zo omdat daar wel twee rijstroken beschikbaar zijn. Dat blijft zo.

De VID noemt het een "flinke tegenvaller'' voor automobilisten. De dienst denkt dat de avondspits vrijdag druk is door vakantieverkeer en verwacht lange files voor de brug.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats