Transport Online - Goederenoverslag van haven van Gent op hoogste peil ooit

Goederenoverslag van haven van Gent op hoogste peil ooit

Goederenoverslag van haven van Gent op hoogste peil ooit
20-10-2016 10:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

GENT - Voor de eerste negen maanden van 2016 zit de goederenoverslag van de Gentse haven op het hoogst peil ooit. Dit is voornamelijk te danken aan het beste niveau ooit van de overslag via zeevaart in deze periode, stelt het Havenbedrijf Gent vast.

De overslag via zeevaart bleef toenemen tijdens de periode januari-september met als resultaat een totaal van 21,5 miljoen ton. Voor de eerste negen maanden komt zo het totale goederenverkeer voor zeevaart én binnenvaart samen ook op het beste peil ooit: 38,1 miljoen ton, goed voor een stijging van 2,6 miljoen ton (+7,2 procent). Zowel zeevaart als binnenvaart groeien telkens met 7 procent of net meer.

Derde kwartaal

Wat het derde kwartaal van 2016 betreft, registreerde de Gentse haven een totale goederenoverslag via zeevaart en binnenvaart van 12,8 miljoen ton. Dit is 12,8 procent meer (1,5 miljoen ton) in vergelijking met het derde kwartaal van 2015. Zowel zeevaart als binnenvaart nemen toe.

Voor zeevaart is dit het tweede beste kwartaal ooit. De goederenoverslag via zeevaart kent met een totaal van 7,4 miljoen ton een stijging van maar liefst 17,4 procent ten opzichte van vorig jaar. Op twee jaar tijd steeg de goederenoverslag via zeevaart met 21 procent. De binnenvaart klokt voor het derde kwartaal af op 5,4 miljoen ton goederenoverslag, een stijging van 7 procent.

In het derde kwartaal vertoonde de goederenoverslag via zeevaart een stijging bij nafta, ijzererts, steenkool en schroot. Een daling werd opgetekend onder meer bij ruwe mineralen en metaalresiduen, en producten van de metaalindustrie. Voor de binnenvaart was er beduidend meer overslag van petroleumproducten, ruwe mineralen en bouwmaterialen. De overslag via binnenvaart van landbouwproducten, ertsen en metaalresiduen (ijzererts) en producten van de metaalindustrie kende een daling.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions