Duikers bergen lichaam bij BASF-fabriek Ludwigshafen

Duikers bergen lichaam bij BASF-fabriek Ludwigshafen
19-10-2016 15:02 | Bedrijfsongevallen | auteur ANP/DPA

LUDWIGSHAFEN - [update 19:18 uur] Twee dagen na de explosie in de BASF-fabriek in het Duitse Ludwigshafen hebben duikers van de politie een lichaam geborgen. De Duitse politie meldde woensdag dat de duikers het lichaam aantroffen in een havenbekken bij de fabriek.

Bij de explosie van maandag kwamen twee medewerkers van de bedrijfsbrandweer van BASF om het leven. Een derde man, een matroos van een tankschip dat aangemeerd lag, werd na de ontploffing vermist. Of het lichaam dat woensdag werd gevonden de vermiste matroos is, is niet bekend, laat een politiewoordvoerder weten. "Helaas moeten we ervan uitgaan dat onze vrees werkelijkheid is geworden en dat we een derde dode te betreuren hebben'', zei BASF-bestuurslid Margret Suckale.

De slachtoffers van het ongeluk werden woensdag herdacht met een minuut stilte. Door de explosie raakten meer dan twintig mensen gewond, van wie een aantal ernstig. Wat de precieze oorzaak van de brand en de daaropvolgende explosie is, wordt nog onderzocht.

In de nasleep van het ongeval op het grootste productiecomplex van het chemieconcern groeit de kritiek op topman Kurt Bock. Hij heeft tot dusver publiekelijk niets van zich laten horen, ondanks de enorme media-aandacht voor de ramp op de Rijnoever. Bock liet het bij een interne brief aan het personeel waarin hij zijn medeleven uitsprak en stelde dat ,,veiligheid de hoogste prioriteit heeft''.

"Ik durf het niet te zeggen waarom hij zich nog niet in het openbaar heeft vertoond om even mee te delen dat er iets verschrikkelijks is gebeurd en dat BASF er alles aan doet herhaling te voorkomen'', aldus Oliver Schwarz, aandelenanalist van Warburg Research. "Bock is tenslotte het gezicht van BASF.''Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden