Clicky


AGRO Merchants Group voltooit uitbreiding in Rotterdam om de Verssector te versterken

AGRO Merchants Group voltooit uitbreiding in Rotterdam om de Verssector te versterken
19-10-2016 10:40 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - ADB Cool Company (ADB), sinds 2015 onderdeel van de AGRO Merchants Group, opent in oktober 2016 haar nieuwe uitbreiding.

Deze uitbreiding zorgt voor dertien extra laadperrons en 6.000 extra palletplaatsen waardoor het bedrijf nu 23.198 palletplaatsen heeft. Door een aanzienlijke investering in installaties, apparatuur en technologie biedt deze uitbreiding het bedrijf meer repacking-mogelijkheden.

Het bedrijf is gevestigd in ’s-Gravenzande, vlak bij de haven van Rotterdam, de drukste haven van Europa met een jaarlijkse doorvoer van 465 ton aan goederen. AGRO Merchants Group heeft de uitbreiding duurzaam en energiezuinig laten bouwen en verwacht daarmee het BREEAM Excellent certificaat te behalen, een internationaal hoog aangeschreven keurmerk op het gebied van duurzaam bouwen.

Alex de Bruijn, Managing Director van ADB: “Wij zijn blij van start te kunnen gaan vanuit onze nieuwe, uitgebreide vestiging. Wij kunnen hiermee de verssector verder ondersteunen en tegemoetkomen aan de toenemende vraag van onze klanten naar opslag, inpakken, rijpen en alle overige diensten die wij leveren.

ADB Cool Company is een familiebedrijf dat meer dan 80 jaar geleden is opgericht ten behoeve van de koeling en opslag van Westland druiven en leliebollen. ADB heeft met veel succes aanvullende mogelijkheden ontwikkeld om ook andere producten te kunnen verwerken en groeien door in de fruitsector. ADB beschikt over een ruime opslagcapaciteit met meerdere koel- en diepvriesruimten. De temperatuur van deze koel- en vriescellen kan worden ingesteld tussen de -25 graden en +55 graden Celsius. Diensten die zij onder andere leveren zijn: herpakken, kwaliteitscontroles, rijpen, flow-packing, druiven knippen, etc. ADB is gecertificeerd voor IFS Logistics, IFS Food, SKAL en AEO.

Samen met Opticool en ETL, biedt het netwerk van AGRO Merchants in Rotterdam door de strategische ligging, uitstekende end-to-end oplossingen voor de verssector.

Met deze uitbreiding blijft AGRO Merchants voorloper in de ketenoplossingen voor gekoelde en bevroren producten en blijven zij investeren in nieuwe faciliteiten en de verbetering van de service voor de handel van bederfelijke goederen. Andere onlangs afgeronde projecten zijn de uitbreiding in de haven van Algeciras in Spanje en in Vineland, NJ de haven van Philadelphia. In 2017 staan nieuwbouwprojecten gepland in Houston, TX en Savannah, GA waarmee wij verder tegemoet komen aan de groeiende vraag van onze wereldwijde klanten.