Illegale vluchteling dood gevonden in vrachtwagen

Illegale vluchteling dood gevonden in vrachtwagen
19-10-2016 10:07 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

KENT(GB) - Dinsdagochtend is in een vrachtwagen, op een parkeerplaats langs de Britse A20 bij Folkstone, een dode illegale migrant gevonden.

De migrant werd gevonden in een Portugese vrachtwagen van de firma KLOG Transport Solutions, melden Britse media. Waarschijnlijk is de man in Frankrijk in de vrachtwagen weten te komen.

Woordvoerder van de RHA, Richard Burnett zegt: "Dit is opnieuw een tragedie die voorkomen had kunnen worden. Echter het versterkt ook onze constante verzoeken om te zorgen voor de veiligheid in de haven van Calais."

"We hebben er al eerder voor gewaarschuwd dat wanneer het migrantenkamp in Calais wordt ontruimd dat vluchtelingen wanhopige pogingen zullen gaan ondernemen om naar Groot-Brittannië te komen met een reeël gevaar dat dit levens gaat kosten. Helaas lijkt het erop dat onze voorspellingen uit zijn gekomen."

"Illegale migranten en vrachtwagenchauffeurs zijn beiden het slachtoffer van deze omstandigheden. Alle mogelijke maatregelen moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat dit niet weer gebeurd. "NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden