Clicky

 
Transport Online - Gerecycled materiaal vormt basis nieuw asfalt N625 Maren-Kessel

Gerecycled materiaal vormt basis nieuw asfalt N625 Maren-Kessel

Gerecycled materiaal vormt basis nieuw asfalt N625 Maren-Kessel
19-10-2016 09:29 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

'S-HERTOGENBOSCH - De N625 ter hoogte van Maren-Kessel krijgt vanaf maandag 24 oktober een grote onderhoudsbeurt en wordt ingericht als 60 kilometer-weg. De onder- en tussenlagen van het nieuwe asfalt dat wordt aangebracht bestaan uit materiaal dat voor 97,5 procent gerecycled is.

De provincie Noord-Brabant is steeds op zoek naar meer duurzame mogelijkheden om haar wegen aan te leggen en te onderhouden. Op een gedeelte van de N279 bij Veghel is onlangs als proef een innovatieve asfaltsoort aangebracht, een deklaag die voor 83 procent uit gerecycled materiaal bestaat. Op de N625 bij Maren-Kessel gaat de provincie ook gerecycled asfalt gebruiken. Het grote verschil met de N279 is dat het hier geen proef betreft en dat het gerecyclede materiaal over het hele traject in de onder- en tussenlagen van het asfalt wordt toegepast.

Primeur voor Brabant

Het onderhoud aan de N625 gaat op maandag 24 oktober van start. De eerste stap is het deels verwijderen van het oude asfalt. Deze asfaltresten worden vervolgens gebruikt als de basis voor het nieuwe asfalt. De basis bestaat voor 97,5 procent uit gerecyclede bouwstoffen, waar dat normaal gesproken gemiddeld 50 tot 60 procent is. De kosten voor dit gerecyclede asfalt, ook circulair asfalt genoemd, liggen op hetzelfde niveau als regulier asfalt. Circulair asfalt is bovendien minder milieubelastend, sterker en heeft een langere levensduur dan gewoon asfalt

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de N625 zijn gepland van maandag 24 oktober tot zondag 6 november tussen de kruising Velmerweg/Kesselseweg en de Maasstraat in Maren-Kessel. De woningen en bedrijven langs de N625 blijven bereikbaar. Het verkeer wordt als volgt omgeleid:

Het doorgaande verkeer op de N625 richting Oss wordt omgeleid om via de Kesselseweg-Burgemeester Smitsweg - Gewandeweg. Het verkeer richting het Wild wordt omgeleid via de Hertog Janstraat - Gewandeweg - Burgemeester Smitsweg - Wildseweg.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions