Logistics Capital Partners versterkt zijn positie in Nederland

Logistics Capital Partners versterkt zijn positie in Nederland
18-10-2016 09:45 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

LONDEN/EINDHOVEN - Logistics Capital Partners (LCP) heeft een kantoor geopend in Eindhoven om zijn aanwezigheid in Nederland te versterken en de activiteiten in de Benelux verder uit te breiden. Justin van Esch treedt toe tot het bedrijf in de functie van asset & development manager, werkend vanuit het Nederlandse kantoor. LCP is een pan-Europees bedrijf op het gebied van projectontwikkeling en managementdiensten voor logistiek vastgoed in Europa.

Kristof Verstraeten, Managing Director van LCP, zegt in een toelichting: “Na de ontwikkeling van het Fashion Distribution Center in Roosendaal, dat in augustus dit jaar succesvol is overgedragen aan Primark, hebben we nu de capaciteit om asset & property management-diensten aan te bieden vanuit Nederland en tegelijkertijd onze focus op nieuwe ontwikkelingen in de Benelux verder te vergroten. Dit is volledig in lijn met de bredere plannen voor onze business.”

“De belangrijkste verantwoordelijkheden voor Justin van Esch worden het asset & property management van ons nieuw ontwikkelde distributiecentrum van Primark in Roosendaal samen met de ontwikkeling van ons Campus A58 terrein, met een oppervlakte van 21 hectare, dat een unieke mogelijkheid biedt voor grote e-commerce en XXL magazijn-klanten.“

“Los daarvan zien we dat de Nederlandse logistiekmarkt in het algemeen zeer actief is en een brede range aan mogelijkheden biedt voor LCP. Nu we een stabiele aanwezigheid hebben, richten we ons op het verder vergroten van ons zakelijke netwerk. We denken dat we een verschil kunnen maken door onze frisse benadering van klanten, flexibiliteit en snelle besluitvorming met ons toegewijde team.”

Van Esch heeft Civiele Techniek (Structural Engineering) gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft. Na het behalen van zijn Master-titel werkte Justin meer dan negen jaar bij ingenieursbedrijf Royal HaskoningDHV waar hij actief was op het gebied van project management en consultancy, maar ook technische due dilligence verzorgde bij diverse projecten.

In de periode 2012 - 2016 was Justin bij logistiek vastgoedbedrijf Goodman verantwoordelijk voor de Nederlandse portefeuille (400.000 m2) waarbij hij asset en property management-diensten verleende. Hij leverde daar ook een bijdrage aan verschillende ontwikkelings- en renovatieprojecten in Nederland.

Justin van Esch zegt in een toelichting: “Ik ben verheugd als asset & development manager deel uit te maken van LCP en met zo’n dynamisch, ambitieus en professioneel team te werken. Het geeft me nieuwe mogelijkheden om mijn kennis en ervaring te gebruiken om zowel de  asset & property management-activiteiten te implementeren en te laten groeien als de bouw- & ontwikkelingsactiviteiten van LCP verder uit te breiden.“

“Vanuit ons nieuwe kantoor in Eindhoven, gevestigd in het hart van de belangrijkste logistieke routes in Nederland, van de Rotterdamse haven naar het Duitse Ruhrgebied, kunnen we perfect voldoen aan de wensen van onze klanten. En met mijn achtergrond in zowel property management als in bouwmanagement en ontwikkeling, gecombineerd met de ervaring van het gehele LCP-team, kunnen we het volledige pallet van gewenste diensten invullen.”

LCP werd begin 2015 formeel opgericht door James Markby en Kristof Verstraeten. James was voorheen het hoofd van CBRE’s European Industrial & Logistics Investment team; Kristof was afkomstig van Goodman waar hij Commercial Director Europe was en leiding gaf aan Goodman’s development, asset management en transaction teams in 11 Europese landen. In juli 2015 versterkte Andrea Benvenuti, komend van Amazon, het bedrijf als partner en Managing Director Development & Construction.

LCP biedt toegewijde expertise op het gebied van logistiek vastgoed met een sterke focus op de gebruikers van panden, gecombineerd met toegang tot wereldwijde kapitaalverschaffers, met het doel een pan-Europese vastgoedonderneming van topkwaliteit af te leveren.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier