Clicky


 


Spoor Moerdijkbrug wordt in 2017 vervangen

Spoor Moerdijkbrug wordt in 2017 vervangen
18-10-2016 09:37 | Algemeen | auteur ANP

MOERDIJK - Het spoor op de Moerdijkbrug wordt volgend jaar volledig vervangen. Het onderhoud wordt in het tweede kwartaal van 2017 uitgevoerd, maar wanneer precies kon een woordvoerder van ProRail nog niet zeggen. Ook over de exacte duur van de werkzaamheden, die de woordvoerder als "complex'' omschreef, is nog geen duidelijkheid.

ProRail meldt dat de laspunten op de spoorbrug gebreken vertonen. Daaraan zijn ook de problemen met de brug van de afgelopen tijd te wijten. "Om de problemen structureel op te lossen, wil ProRail de spoorstaven en -lassen geheel vervangen.'' Tijdens het onderhoud is geen treinverkeer mogelijk.

De werkzaamheden gaan maximaal twintig dagen in beslag nemen. Of dit een aaneengesloten periode wordt of meerdere korte is nog onduidelijk. Hierover, en over de gevolgen voor het treinverkeer, spreekt ProRail nog met vervoerders en deskundigen.

De komende tijd wordt al kleiner onderhoud verricht om een aantal laspunten aan te pakken. Dit wordt nachtwerk in de weekenden, waardoor het personenvervoer er zo goed als geen last van zal hebben, zegt ProRail.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions