Transport Online - Ryanair verlaagt winstverwachting door pond

Ryanair verlaagt winstverwachting door pond

Ryanair verlaagt winstverwachting door pond
18-10-2016 09:28 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

DUBLIN - Ryanair heeft zijn winstprognose voor het lopende boekjaar naar beneden bijgesteld. De luchtvaartmaatschappij geeft aan last te hebben van de lage koers van het Britse pond, waardoor vluchten minder opleveren.

De Ierse budgetvliegmaatschappij rekent nu op een winstgroei in 2017 van 7 procent tegen een eerdere verwachting van 12 procent. Daarmee zou het resultaat uitkomen op 1,3 miljard tot 1,35 miljard euro, waar tot nu werd uitgegaan van 1,375 miljard tot 1,425 miljard euro.

De waarde van de Britse munteenheid is sinds het brexitreferendum op 23 juni met 18 procent gedaald. De gemiddelde opbrengsten van vluchten van Ryanair dalen daardoor in de tweede helft van het jaar met 13 tot 15 procent, en ook dat is meer dan gedacht.

Ryanair-topman Michael O'Leary sprak zich in aanloop naar het referendum al uit over de risico's van een brexit, maar voorzag niet dat de opbrengsten uit vluchten zo hard zouden dalen. Hij wijst er in een toelichting op dat de bijgestelde verwachtingen zijn samengesteld op basis van de huidige koers en dat die nog verder kan dalen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions