Clicky


Nijhof-Wassink: VSE stuursysteem op bulktrailers

Nijhof-Wassink: VSE stuursysteem op bulktrailers
17-10-2016 17:06 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

RIJSSEN - Bulkvervoerder Nijhof-Wassink uit Rijssen heeft samen met Welgro een trailer ontwikkeld die wordt ingezet in het mengvoedervervoer. Deze trailer is uitgerust met een stuursysteem van VSE.

Marco Bruins, Hoofd Technisch Beheer bij Nijhof-Wassink en verantwoordelijk voor inkoop van het materieel, zegt dat ze bij VSE een licht en compact stuursysteem hebben gevonden, dat meerdere voordelen kan bieden en dat een welkome aanwinst is voor het wagenpark van Nijhof-Wassink.

“Door het VSE stuursysteem toe te passen in plaats van de conventionele stangenbesturing, ontstaan er een aantal  voordelen”, aldus Marco Bruins.

“Door een grotere vrijheid in het plaatsen van de assen kan er meer volume meegenomen worden en beperken wij hierdoor het aantal transportbewegingen voor onze klanten. Als tweede is er een gewichtsbesparing te realiseren waardoor er ook meer lading (gewicht) meegenomen mag worden. Naast een grotere flexibiliteit kunnen wij met de nieuwe oplegger ook nog efficiënter voor onze klanten werken. De nieuwe oplegger kan namelijk ook voor kleine boerenerven ingezet worden. Met  de conventionele stangenbesturing blijven deze plekken onbereikbaar en is het ook niet meer noodzakelijk om hiervoor de kleinere 2-assige opleggers in te zetten.  Na de aflevering van de nieuwe oplegger hebben we de eerste weken heel bewust deze kleine adressen bezocht en wat bleek? Een drie-assige trailer met VSE-systeem, kon óók makkelijk op die plekken komen. Dat belooft natuurlijk wat!"

Ook bij de andere genoemde criteria hebben we het vertrouwen, dat de trailer met VSE Steering, nieuwe maatstaven gaat zetten bij Nijhof-Wassink. "We gaan nog bekijken hoe de fusees het houden ten opzichte van de draaikransen waar we tot dusverre mee gewerkt hebben, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Tevreden klanten en tevreden chauffeurs, daar gaan wij voor!"