Clicky

 Koopman Logistics Group start met vakschool voor chauffeurs

Koopman Logistics Group start met vakschool voor chauffeurs
18-10-2016 09:54 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NOORDHORN - Maandag is Koopman Logistics Group uit Noordhorn met zeven studenten van het Noorderpoort College in Groningen een chauffeursvakschool gestart. Ze krijgen de kans om kennis te maken met alle facetten van het logistieke proces bij Koopman. Koopman biedt de studenten uitzicht op een baan na het behalen van hun diploma.

Directeur HR Marjo Trouw is gelukkig met deze stap: “Het chauffeurstekort groeit enorm. Het vak van chauffeur moet aantrekkelijk worden gemaakt en perspectief bieden. Ik vind dat bedrijven hun verantwoordelijkheid moeten nemen als het gaat om het opleiden van chauffeurs. Wij laten de studenten tijdens hun opleiding kennismaken met het hele proces. Het chauffeursvak houdt meer in dan alleen het besturen van een vrachtwagen. Het is belangrijk dat de studenten ook weten hoe de planning functioneert, hoe onze werkplaats georganiseerd is en hoe het sorteerproces in zijn werk gaat.”

Koopman werkt samen met het Noorderpoort College in Groningen en het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). De opleiding tot chauffeur goederenvervoer is nieuw bij het Noorderpoort College. De studenten gaan één dag per week naar school. Ze halen hier voor een aantrekkelijke prijs hun groot rijbewijs en code 95.

Een student start bij één afdeling van Koopman met een stage van een maand tot zes weken. Na deze periode is de volgende afdeling aan de beurt. Aan het eind van zijn opleiding heeft de student een breed beeld gekregen van de activiteiten van Koopman en zijn of haar mogelijke plaats hierin.

In Zuid-Nederland heeft Koopman speeddates georganiseerd, in samenwerking met verkeersschool Blom en een aantal gemeenten. Het ziet ernaar uit dat drie deelnemers van deze speeddates aan de slag gaan bij de vestigingen van Koopman Cargo in Midden- en Zuid-Nederland.

Foto's

  • J.Roeland
    SMOLDERS
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats