Transport Online - DHL Express opent nieuwe sorteerfaciliteit in Leipzig als Europese draaischijf van luchtvrachtnetwerk

 


DHL Express opent nieuwe sorteerfaciliteit in Leipzig als Europese draaischijf van luchtvrachtnetwerk

DHL Express opent nieuwe sorteerfaciliteit in Leipzig als Europese draaischijf van luchtvrachtnetwerk
17-10-2016 16:52 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

LEIPZIG/SCHIPHOL - DHL, wereldwijd leider in de internationale expresindustrie, heeft recent zijn nieuwe sorteercentrum op de Europese luchthub in Leipzig officieel geopend. Dankzij een state-of-the-art sorteerfaciliteit kunnen grotere en zwaardere zendingen nu volautomatisch gesorteerd worden in Europa’s modernste sorteerfaciliteit. Met de investering van 230 miljoen euro is de sorteercapaciteit met 50 procent toegenomen tot 150.000 zendingen per uur. Ook zijn er 1300 banen bijgekomen sinds het werk aan de uitbreiding begon. Hiermee biedt DHL Express werkgelegenheid aan ruim 4.900 mensen op de hub in Leipzig.

“Met de lancering van de uitgebreide hub en de nieuwe sorteerfaciliteit zetten we weer een stap om het belang van Leipzig als onze Europese expreshub te versterken”, zegt Frank Appel CEO van Deutsche Post DHL Group tijdens de openingsceremonie op 12 oktober.

De uitbreiding is het antwoord van het bedrijf op de continue dynamische groei van de internationale expresindustrie. De nieuwe sorteertechnologie is een primeur in de branche en combineert verschillende innovatieve lopende-band-technologieën waardoor zendingen tot 170 kg volautomatisch gesorteerd kunnen worden. Deze zijn te zwaar of groot voor lopende banden die nu als de standaard in de industrie gelden.

“De capaciteitsuitbreiding en nieuwe sorteertechnologie bieden onze klanten twee belangrijke voordelen: meer betrouwbaarheid met nog hogere snelheid”, zegt Ralph Wondrak, Managing Director van DHL Leipzig Hub. “Deze investering stelt ons niet alleen in staat om de dagelijkse capaciteit van onze vluchten te vergroten maar ook de efficiëntie verder te vergroten”.

De uitbreiding toont het belang van de hub in Leipzig voor handel in Europa en de rest van de wereld. Het extra vloeroppervlak bedraagt 44.000 m2 waarvan 40.000 m2 gebruikt wordt voor loodsactiviteit en 4.000 m2 als moderne kantoorfaciliteit. Met de kosten van deze uitbreiding inbegrepen komt de totale investering van DHL Express in Leipzig uit op 655 miljoen euro.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden