Clicky

 
Transport Online - Tesla-baas onthult plannen met zonnepanelen

Tesla-baas onthult plannen met zonnepanelen

Tesla-baas onthult plannen met zonnepanelen
17-10-2016 10:12 | Buitenland | auteur ANP

PALO ALTO - Tesla Motors is van plan te gaan samenwerken met Panasonic bij het bouwen van zonnepanelen. Dat heeft topman Elon Musk van de maker van elektrische auto's laten weten. Tesla werkt ook op andere terreinen al samen met het Japans elektronicaconcern.

Met de onthulling van het plan wil Musk aandeelhouders overtuigen om in te stemmen met Tesla's overname van zonnepanelenmaker SolarCity. Musk is directeur van Tesla en tevens voorzitter bij SolarCity. De geboren Zuid-Afrikaan ziet veel synergievoordelen tussen de beide bedrijven, maar een aantal aandeelhouders ligt dwars.

Met Tesla's inlijving van SolarCity is een bedrag gemoeid van 2,6 miljard dollar, waarmee het de grootste overeenkomst is in de historie van de zonnepanelenindustrie zou zijn. De aandeelhouders van beide bedrijven mogen op 17 november stemmen over de voorgenomen deal.

Op internet wordt inmiddels ook druk gespeculeerd over een eerdere aankondiging van Musk dat Tesla deze week een 'onverwacht' product gaat onthullen. Die presentatie zou eigenlijk maandag plaatsvinden, maar is uitgesteld naar woensdag. Volgens Amerikaanse media zou de aankondiging kunnen wijzen op de komst van een nieuw voertuig. Een andere mogelijkheid zou zijn dat Tesla verbeteringen in de systemen van zijn zelfrijdende auto's gaat onthullen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions