Clicky


 


Tielbeke Transport breidt uit met acht Scania G430 LNG trekkers

Tielbeke Transport breidt uit met acht Scania G430 LNG trekkers
17-10-2016 09:45 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BREDA - Tielbeke Transport in Lemelerveld nam onlangs van dit jaar acht nieuwe Scania G340 Highline LNG trekkers in gebruik. De voertuigen rijden dedicated voor de belevering van filialen van drogisterijketen Kruidvat. De trekkers op vloeibaar aardgas zijn in gezamenlijk overleg tussen de verlader en Tielbeke Transport aangeschaft. Beiden hebben een uitgebreid MVO-programma waarin de inzet van schone voertuigen uitstekend past.

Dat de vervoerder daarbij voor Scania koos, heeft alles te maken met de twee merkenstrategie van het bedrijf. “Tielbeke rijdt voornamelijk binnenland en dat doen wij al sinds jaar en dag naar alle tevredenheid met Scania. Alleen voor onze internationale ritten gebruiken wij een ander merk,” aldus Kevin Borman van Tielbeke.

“Wij hebben voor LNG gekozen omdat we met de standaard 150 kg tanks voldoende actieradius hebben voor ons dagelijks werk. Met een CNG-voertuig lukt dat niet zonder een extra tankstop. Bovendien hebben we er al vier rijden binnen het bedrijf.”

“Wat wij samen met Kruidvat met de inzet van LNG-trucks willen bereiken, is dat we zo min mogelijk uitstoot hebben in de kwetsbare binnensteden waar wij nu eenmaal veel opereren. Kruidvat hecht grote waarde aan een zo schoon mogelijk transport en met de inzet van LNG hebben we een 90 procent lagere NOx- en fijnstofemissie dan met de inzet van een dieselvoertuig. Daarnaast scheelt het ook nog eens tot 15 procent CO2-uitstoot en zouden de voertuigen door de lagere prijs van LNG een betere TCO moeten hebben.”

Een prettige bijkomstigheid is de veel lagere geluidsemissie waardoor de LNG-Scania’s ook PIEK-gecertificeerd zijn. “Uiteraard zijn we de hele dag in de weer om alles uitgeleverd te krijgen. Maar dat begint in de randen van de dag en dan is minder geluid natuurlijk wel heel prettig voor de omwonenden.”

Opvallend is dat Tielbeke de trucks bestelde met de grotere, met een extra driverpakket uitgeruste G Highline cabine. “We hebben daartoe besloten om de chauffeurs te enthousiasmeren,” aldus Borman.

“Die hadden nog nooit met vloeibaar aardgas en een handgeschakelde LNG-auto gereden en waren aanvankelijk een beetje sceptisch omdat ze dachten dat ze nogal wat trekkracht zouden inleveren. Achteraf gezien, is de overstap ze enorm meegevallen en rijden ze met plezier met deze schone brandstof. Daarbij moet gezegd dat bij deze laatste serie G340 LNG-voertuigen het verschil in trekkracht vergeleken met de dieselversie in de praktijk echt miniem is.”

De voertuigen gaan jaarlijks elk 100.000 kilometer rijden, zijn geleverd door Scania Zwolle en staan onder een full service contract bij Scania Lemelerveld.

Tielbeke met vestigingen in Zwolle en Lemelerveld hoort tot de top 50 van Nederlandse logistieke dienstverleners. Het bedrijf is actief in de Beneluxdistributie, warehousing en winkeldistributie in de food en retail. Het bedrijf heeft 250 trucks waarvan 80 procent Scania’s. Er werken 450 medewerkers. Tielbeke beschikt over 25.000m2 opslagruimte. Tielbeke is Lean and Green gecertificeerd en heeft zijn tweede Lean and Green ster inmiddels te pakken.

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions