Clicky

 
Transport Online - Monsterfile op A2 door controles bij Merwedebrug [+foto]

Monsterfile op A2 door controles bij Merwedebrug

Monsterfile op A2 door controles bij Merwedebrug [+foto]
14-10-2016 19:16 | Weer en Verkeer | auteur ANP

LIJNDEN/DEN HAAG - Op de Nederlandse wegen zijn vrijdagmiddag lange files ontstaan door de verkeerscontroles bij de Merwedebrug (A27) in combinatie met vakantieverkeer.

De VerkeersInformatieDienst telde op het hoogtepunt van de avondspits 340 kilometer file op de snelwegen. Dat is overigens minder dan het gemiddelde van de herfstvakantiespits (374 kilometer) over de afgelopen tien jaar.

Op de A2 (Amsterdam-Utrecht) stond vrijdagmiddag zelfs een sliert auto's met een lengte van 45 kilometer tussen Vinkeveen en het knooppunt Deil. Rond 18.45 uur stond daar nog altijd een file van 22 kilometer tussen Breukelen en Waardenburg in de richting van Den Bosch, aldus de verkeersdienst van de ANWB.

De Merwedebrug op de A27 vormt een grote hindernis in de doorstroming. Vanuit Gorinchem naar Breda stond na de avondspits nog altijd 10 kilometer file met een oponthoud van 65 minuten. In noordelijke richting waren de automobilisten een half uur extra reistijd kwijt.

Sinds dinsdag is de brug voor vrachtverkeer en bussen in beide richtingen gesloten omdat er haarscheurtjes in de draagconstructie zijn ontdekt. De 55 jaar oude brug is voorlopig dicht voor voertuigen zwaarder dan 3500 kilo.

Voor de Merwedebrug (A27) wordt daarom in beide richtingen gecontroleerd. Vanuit Utrecht wordt vrachtverkeer van de weg geleid bij afrit Avelingen. Ondanks politiecontroles wagen vrachtwagenchauffeurs blijkens beelden van de VID toch hun kans. Zij riskeren een forse boete, aldus de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,104
Diesel1,724

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions