Transport Online - Bekeuringen Merwedebrug kwijtgescholden vanwege onduidelijke borden

Bekeuringen Merwedebrug kwijtgescholden vanwege onduidelijke borden

Bekeuringen Merwedebrug kwijtgescholden vanwege onduidelijke borden
14-10-2016 13:37 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ZEIST - De boetes die aan vrachtwagen- en buschauffeurs zijn uitgedeeld die ondanks het verbod toch over de Merwedebrug reden zijn kwijtgescholden. Volgens het Openbaar Ministerie stond op de borden niet goed aangegeven dat het om zwaar verkeer ging. In totaal heeft de politie elf boetes van 230 euro uitgeschreven, die zijn door het OM uit het systeem gehaald.

Vrachtwagens en voertuigen zwaarder dan 3,5 ton mogen niet over de brug omdat er haarscheurtjes in de constructie zitten.

De verbodsborden zijn volgens een woordvoerder van de Landelijke Eenheid inmiddels aangepast. Als een vrachtwagen nu toch nog over de Merwedebrug rijdt, bedraagt de boete 230 euro. Voor overige voertuigen zwaarder dan 3,5 ton is dat 90 euro. Door de controles van de politie zijn er echter geen boetes meer gegeven. De te zware voertuigen worden al weggeleid voordat ze over de brug kunnen rijden.

De vertraging vanwege de controles op vrachtverkeer op de A27 richting Breda bedroeg vrijdagmiddag rond 13:30 uur een half uur.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions