Transport Online - ChristenUnie wil snel opheldering over Merwedebrug

ChristenUnie wil snel opheldering over Merwedebrug

ChristenUnie wil snel opheldering over Merwedebrug
14-10-2016 11:59 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

GORINCHEM - De ChristenUnie wil snel opheldering over het sluiten van de Merwedebrug voor alle verkeer boven de 3,5 ton. Dit is sinds afgelopen dinsdag realiteit op last van Rijkswaterstaat, omdat er haarscheurtjes in de draagbalken van de brug zitten. Door controles van de politie op dit verbod ontstaan er elke dag files voor de brug.

ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins: “Vorige week al stond het vrachtverkeer voor de ongewenste realiteit dat zij niet meer over de brug mochten, en deze week geldt het opeens voor al het verkeer boven 3,5 ton. Ik vind het onbegrijpelijk dat deze beslissing zo plotseling naar buiten kwam. Ik wil van de minister weten wat hier fout ging.”

Eppo Bruins stelt hierover schriftelijke vragen aan de minister van Infrastructuur en Milieu. Hij wil weten of er overleg is geweest met de provincie Brabant, omliggende gemeenten, OV- en transportbedrijven over deze sluiting, die hier de dupe van zijn. Daarnaast wil de ChristenUnie weten hoe het staat met de inspectie en onderhoud van andere grote bruggen over de rivieren Maas en Waal, zodat deze niet ook plotseling dicht gaan.

Ook wil de ChristenUnie weten of het mogelijk is dat al het verkeer over de Merwedebrug kan rijden als er een snelheidsbeperking geldt. Als er andere opties zijn waardoor de brug weer toegankelijk komt voor al het verkeer, wil de ChristenUnie dat snel horen van de minister.

Eppo Bruins: “Ik wil antwoord van de minister op de vragen wat de opties zijn voor de Merwedebrug en wil daarnaast weten wat zij gaat doen om zulke situaties in de toekomst te voorkomen.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions