Transport Online - Strafproces tegen Geert Wilders gaat door

Strafproces tegen Geert Wilders gaat door

Strafproces tegen Geert Wilders gaat door
14-10-2016 10:09 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het strafproces tegen PVV-voorman Geert Wilders gaat door. Dat oordeelde de rechtbank in Den Haag vrijdag. Wilders zelf was niet aanwezig bij de uitspraak. De politicus wordt berecht om zijn omstreden 'minder Marokkanen'-uitspraken. Hij is aangeklaagd voor belediging van Marokkanen op grond van ras en het aanzetten tot discriminatie en haat.

De advocaat van Wilders, Geert-Jan Knoops, had de rechtbank vorige maand gevraagd het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren, onder meer omdat volgens hem een rechter geen oordeel moet vellen over politieke uitspraken. De rechtbank verwerpt dat. Het proces gaat vanaf eind deze maand verder.

Wilders deed de omstreden uitlatingen in maart 2014. Op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen vroeg hij aan een zaal vol PVV-kiezers of ze meer of minder Marokkanen wilden. Het publiek scandeerde "minder, minder, minder''. "Dan gaan we dat regelen'', reageerde Wilders. Na afloop van de uitspraak vrijdag twitterde hij: "Vervolgd voor wat miljoenen mensen vinden."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions