Transport Online - Floortje Dessing wint Gouden Televizier-Ring

Floortje Dessing wint Gouden Televizier-Ring

Floortje Dessing wint Gouden Televizier-Ring
13-10-2016 22:50 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Floortje naar het einde van de wereld (BNN-VARA) is het beste televisieprogramma van het jaar. Het reisprogramma won met 64 procent van de stemmen de felbegeerde Gouden Televizier-Ring tijdens de 51e editie van het televisiegala in Amsterdam.

Floortje Dessing, het gezicht van het programma waarin ze naar de meest afgelegen plekken ter wereld reist, gaf de andere genomineerden Geer & Goor: Zoeken een hobby! (RTL 4) en Penoza IV (KRO-NCRV) het nakijken. Het programma gaat volgens Dessing over mensen die een keuze maken uit het gewone leven te stappen om er iets moois van te maken. "Het is fantastisch dat het publiek kan waarderen dat mensen ook een ander pad kunnen kiezen.'' De presentatrice stond in haar dankwoord ook even stil bij de omgekomen Nederlandse fotograaf Jeroen Oerlemans, die vorige week in Libië door werd doodgeschoten. "Dit soort mensen verdienen ook ringen.''

Voor het eerst moesten de genomineerde programma's dit keer voldoen aan een kiesdrempel. Minstens één aflevering van een programma of serie moet in de periode waarover werd gestemd minimaal gemiddeld 500.000 kijkers hebben getrokken.Vorig jaar ging de Gouden Televizier-Ring naar synDROOM.

Humberto Tan (RTL 4) kreeg de prijs voor beste presentator van het jaar. Tan won de prijs twee jaar geleden ook al en was voor de derde keer genomineerd. Chantal Janzen ging er voor de tweede achtereenvolgende keer vandoor met de De Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice.

De Televizier Talent Award was voor Pip Pellens (RTL 4). De voormalig GTST-actrice deed mee aan Dance dance dance (RTL 4) en is jurylid in Battle on the dancefloor en The next boy/girlband (SBS).

Voor het eerst werden prijzen toegekend aan beste acteur en actrice van het jaar. Thom Hoffman kreeg de award voor zijn rol in de SBS-serie Dokter Tinus en Angela Schijf (AVROTROS) werd uitgeroepen tot beste actrice in Flikken Maastricht.

Pauls Puber Kookshow (VARA) versloeg Brugklas (AVRO) en Puberruil Zapp (KRO-NCRV) en ging er vandoor met de Gouden Stuiver voor beste jeugdprogramma.

Het gala vond dit keer plaats in de Heineken Music Hall in plaats van Koninklijk Theater Carré. Organisator Televizier koos voor de nieuwe locatie omdat er meer plek was voor publiek. De duizend beschikbare kaarten waren uitverkocht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions