Transport Online - Belgische politie rolt bende Egyptische mensensmokkelaars op

Belgische politie rolt bende Egyptische mensensmokkelaars op

Belgische politie rolt bende Egyptische mensensmokkelaars op
13-10-2016 20:15 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Op maandag 10 en dinsdag 11 oktober 2016 rolde de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen tijdens een grootscheepse actie een Egyptische bende mensensmokkelaars op. Na tussenkomst van de Speciale Eenheden van de federale politie, een grondige controle op de parkeerplaatsen van Groot-Bijgaarden en Wetteren, en 12 huiszoekingen in het Brusselse, zijn er in totaal 16 bendeleden opgepakt. Tevens werden er 38 personen zonder geldige papieren aangetroffen.

Aan de actie namen 215 politiemensen van federale en lokale politie deel.

Mensensmokkel langs de E40

België is een doorgangsland voor migranten die naar het Verenigd Koninkrijk willen reizen. Vrachtwagens worden hierbij vaak gebruikt als transportmiddel, al dan niet met medeweten van de chauffeur. Ook binnen Oost-Vlaanderen worden parkeerplaatsen langs de snelweg gebruikt door mensensmokkelaars die hun klanten in vrachtwagens zetten.

De bendeleden, hoofdzakelijk van Egyptische afkomst en verblijvende in het Brusselse, gebruikten onder andere de parkeerplaatsen E40 van Groot-Bijgaarden, Wetteren en ook Drongen. Ze vertrokken s'nachts met de vreemdelingen vanuit het Brusselse richting E40, om ze dan op de parkeerplaatsen plaats te laten nemen in de ladingruimte van vrachtwagens, zonder medeweten van de chauffeurs. Hierbij gebruiken ze allerlei transporten, zelfs deze met hoog gezondheidsrisico zoals koeltransporten of tankwagens (bulk).

Ze probeerden 40 of meer mensen per nacht te smokkelen. Hierbij schuwden ze geen geweld tegenover de gesmokkelden of rivaliserende bendes. De slachtoffers zijn voornamelijk Syriërs, Soedanezen en Egyptenaren, zowel mannen als vrouwen en kinderen, zelfs baby's.

Gezien de hoge frequentie en het gezondheidsrisico heeft de Onderzoeksrechter beslist tussen te komen van zodra dit mogelijk was.
 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions