Ajax laat kunstgrasvelden vervangen

Ajax laat kunstgrasvelden vervangen
13-10-2016 20:07 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Ajax laat vier kunstgrasvelden met rubberkorrels op trainingscomplex De Toekomst vervangen. De ouders van alle jeugdspelers van de club zijn daar donderdag over geïnformeerd.

Directe aanleiding voor het besluit is een recente uitzending van Zembla, waarin wetenschappers stelden dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nooit goed heeft onderzocht of kankerverwekkende stoffen in dit zogeheten rubbergranulaat in het lichaam van sporters terecht kunnen komen.

Minister Edith Schippers (Sport) heeft het RIVM inmiddels opdracht gegeven opnieuw te onderzoeken of rubberkorrels op kunstgrasvelden de gezondheid kunnen schaden. Een woordvoerder van Ajax benadrukt dat zijn club niet over nieuwe verontrustende feiten beschikt. "Maar bij Ajax wordt intensiever getraind dan bij de meeste clubs. Spelers staan veel langer op het veld.''

Het is nog niet bekend wanneer de velden worden vervangen. Ajax moet ook nog beslissen voor welk soort velden het kiest.

Bij PSV wordt het kunstgras niet vervangen, meldt het Eindhovens Dagblad. De club heeft op de trainingslocatie De Herdgang de beschikking over een half kunstgrasveld waar de rubberen korrels op liggen, maar dat veld wordt nauwelijks gebruikt. Het hoofdveld en een bijveld zijn niet voorzien van de omstreden rubberen korrels, maar van kurk, stelt hoofd jeugdopleidingen Art Langeler van de Eindhovense club.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,780
Diesel1,460

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden