Transport Online - PostNL bouwt pakkettensorteercentrum op Het Klooster in Nieuwegein

PostNL bouwt pakkettensorteercentrum op Het Klooster in Nieuwegein

PostNL bouwt pakkettensorteercentrum op Het Klooster in Nieuwegein
13-10-2016 17:15 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NIEUWEGEIN - PostNL realiseert een nieuw pakkettensorteercentrum op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein. Deze week gaat de eerste schop de grond in voor de bouw van het pand. Het bedrijf kocht een kavel van bijna 34.000 m2 van de gemeente voor een nieuw sorteer- en distributiecentrum.

In 2015 bezorgde PostNL ongeveer 550.000 pakketten per dag en beschikt over een breed logistiek netwerk. In Nieuwegein biedt PostNL 350 arbeidsplaatsen waarvan een deel voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De oplevering van het sorteercentrum staat gepland in september 2017.

Gerrit Mastenbroek, algemeen directeur Pakketten en Logistiek van PostNL, licht toe: "We kiezen voor Nieuwegein omdat hier de mogelijkheid is om een sorteer- en distributiecentrum te bouwen met mogelijkheden zoals een crossdock en ruimte met temperatuurregeling. Daarnaast heeft bedrijvenpark Het Klooster een goede ontsluiting richting de A27 en is centraal gelegen in het verzorgingsgebied van het sorteercentrum. Ook de (toekomstige) aanwezigheid van logistieke centra op het bedrijvenpark is een van de redenen om ons juist hier te vestigen."

Groei

Mede door de groei van de e-commercemarkt is er een stijgende vraag naar pakketbezorging. Als antwoord op de volumestijging en om de logistieke infrastructuur te moderniseren, kiest PostNL Pakketten voor centra waar zowel de sortering als distributie op dezelfde plek plaatsvindt. Op bedrijvenpark Het Klooster komt een pakkettensorteercentrum met een overslagperron/crossdock.

Het idee bij crossdocken is dat inkomende pakketten zonder tussenliggende opslag direct omgezet worden in uitgaande pakketten. De locatie in Nieuwegein wordt onder andere uitgerust met een ruimte waar het mogelijk is om de temperatuur te reguleren. Hiermee speelt PostNL in op de toenemende vraag van transport van onder andere medicijnen in de healthcare sector.

Werkgelegenheid

PostNL Pakketten biedt 350 arbeidsplaatsen in Nieuwegein. Gemiddeld genomen worden er per vestiging zo’n 30 tot 40 arbeidsplaatsen gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wethouder Johan Gadella van Economische Zaken reageert: "Ik ben verheugd met de komst van het PostNL-distributiecentrum op Het Klooster.

PostNL is een gerenommeerd A-merk met een solide positie in de markt, het bedrijf investeert in een duurzaam gebouw, realiseert nieuwe werkgelegenheid en staat ervoor open om kansen te bieden aan mensen met een afstand tot werk. Kortom een bedrijf dat op een goed bereikbare plek komt en ingrediënten biedt voor maatschappelijke samenwerking."

Duurzaam

PostNL is van plan om op het dak van het sorteer- en distributiecentrum zonnepanelen te plaatsen. Het gaat om 1150 zonnepanelen die zo’n 40 procent van het energieverbruik van het centrum opwekken.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,564

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen