Clicky


Discounter Action versnelt groei verder

Discounter Action versnelt groei verder
13-10-2016 11:50 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/RE

ZWAAGDIJK-OOST - Discounter Action is zijn groeitempo aan het versnellen. De keten verwacht dit jaar meer winkels te openen dan de 141 filialen die vorig jaar in bedrijf werden genomen. Dat maakte Action donderdag bekend, bij de opening van zijn honderdste vestiging in Duitsland, in het plaatsje Lampertheim in Hessen.

Het Nederlandse winkelbedrijf timmert vooral internationaal sterk aan de weg. Volgende week wordt in Grenoble ook de tweehonderdste Franse winkel geopend. Om de groei in Frankrijk te ondersteunen werd in het eerste kwartaal van 2016 in Moissy-Cramayel het eerste Franse distributiecentrum in gebruik genomen. Inmiddels wordt dit distributiecentrum uitgebreid en daarnaast is gestart met de realisatie van een distributiecentrum in de omgeving van Toulouse.

Het eerste distributiecentrum in Duitsland gaat naar verwachting komend voorjaar open. In juni van dit jaar werd de eerste schop in de grond gezet voor de bouw van het distributiecentrum in Biblis, nabij Mannheim.

Action is een snelgroeiende internationale non-food discounter met meer dan 750 winkels in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk. Bij Action werken ruim 29.000 medewerkers. In 2015 realiseerde Action een omzet van ruim twee miljard Euro.