Clicky


Persoon valt naar beneden bij oude Meelfabriek in Leiden

Persoon valt naar beneden bij oude Meelfabriek in Leiden
13-10-2016 10:42 | Binnenland | auteur ANP

LEIDEN - Brandweerkorpsen uit Leiden en Utrecht hebben in de nacht van woensdag op donderdag een man gered die bij de voormalige Meelfabriek in Leiden 'meters' naar beneden was gevallen. Volgens een woordvoerder van de brandweer lag het gewonde slachtoffer op een moeilijk bereikbare plaats. Met ladders kon de man niet bereikt worden en doordat het pand vol zat met 'kruip-door, sluip-door'ruimtes, was inzet van een brancard ook geen optie. Het slachtoffer is abseilend naar beneden gebracht. Hij is onderkoeld, met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht.

Het bouwterrein was afgezet, maar twee personen klommen eerder in de nacht langs de afzetting en het dak van een van de hoogste panden op. Eén persoon viel daar rond half vijf af en lag op de twaalfde verdieping van een ander pand. "Hij lag op ongeveer zeventig meter hoogte. We hebben een gespecialiseerd hoogtereddingsteam uit Utrecht ingezet. Ondertussen werd het slachtoffer behandeld door ambulancepersoneel."

De twee mensen zouden foto's hebben willen nemen van "Leiden by night''.

De Meelfabriek is een industrieel complex op de hoek van de Oosterkerkstraat en de Zijlsingel in Leiden. Het complex bestaat uit dertien gebouwen, waaronder een ketelhuis, silo's, gebouwen voor meelbewerking, een pakhuis en een kantoor met dienstwoning en fietsenstalling. De fabriek wordt niet meer gebruikt, een projectontwikkelaar bouwt er woningen.