Transport Online - FNV Bondgenoten wint zaak voor Aviko monteurs over betaling ploegendiensten

FNV Bondgenoten wint zaak voor Aviko monteurs over betaling ploegendiensten

FNV Bondgenoten wint zaak voor Aviko monteurs over betaling ploegendiensten
29-06-2012 10:07 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
ARNHEM - FNV Bondgenoten heeft voor tien monteurs van de Technische Dienst van patatfabriek Aviko een zaak in hoger beroep gewonnen bij het gerechtshof in Arnhem. Aviko moet de monteurs met terugwerkende kracht achterstallige toeslagen uitbetalen voor de ploegendiensten die zij draaiden over de periode van mei 2006 tot februari 2010. Daarover ontvangen zij ook nog de misgelopen vakantietoeslagen, rente en pensioenpremie.

De werkgever moet uitrekenen wat zij precies tegoed hebben. Het zal om een substantieel bedrag gaan. De monteurs hadden FNV Bondgenoten gevraagd om de zaak voor de rechter te brengen, omdat zij vonden dat ze onterecht de toeslagen niet volgens de cao betaald kregen. De rechter stelde de monteurs in het gelijk en heeft Aviko veroordeeld voor het feit dat de monteurs, die werkten in een vijfploegendienst, jarenlang onterecht toeslagen werden onthouden. Zij kregen jarenlang 16 procent toeslag, in plaats van twintig procent toeslag.

In strijd met de wet
De monteurs werken afwisselend in dagdienst en vijfploegendienst. De vele wisselingen zijn belastend. De rechter vond dat Aviko dit onvoldoende kon weerleggen. Volgens de rechter is het terzijde leggen van de tussen Aviko en de bonden bereikte cao door Aviko, strijdig met de Wet op de cao.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions