Clicky

 
Transport Online - Veel vertraging door politiecontrole voor Merwedebrug op A27 [+foto's]

Veel vertraging door politiecontrole voor Merwedebrug op A27

Veel vertraging door politiecontrole voor Merwedebrug op A27 [+foto's]
12-10-2016 17:18 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Het verkeer op de A27 richting het zuiden moet rekening houden met vertragingen oplopend tot een uur. De politie heeft voor de brug over de Merwede een rijstrook dichtgegooid voor controles. Vrachtwagens mogen de brug niet meer over en worden uit de verkeersstroom naar andere wegen weggeleid.

Rond 17.00 uur stond er een file van 15 kilometer, aldus de ANWB. Ook verkeer dat noordwaarts rijdt moet rekening houden met vertraging.

Ook op de A2 richting het zuiden is het druk. Voertuigen zwaarder dan 3,5 ton kunnen die snelweg wel gebruiken. Dagelijks rijden er volgens Rijkswaterstaat 18.000 vrachtwagens over de Merwedebrug. Omrijden kost 39 kilometer. De boete bedraagt 230,- exclusief de administratiekosten.

Sinds de verbodsborden dinsdag bij de Merwedebrug geplaatst zijn probeerden veel vrachtwagenchauffeurs een andere route te vinden. Chauffeurs rijden rondjes over een naastgelegen rotonde, of rijden zelf achteruit over de vluchtstrook om de laatse afrit nog te nemen. Daar blijkt vervolgens geen omleiding aangegeven.

De lokale wegen in Sleeuwijk (langs de A27) liepen woensdag vol met vrachtwagens die de Merwedebrug niet over mochten. Weginspecteurs van Rijkswaterstaat sturen de vrachtwagens van de snelweg af, maar daar staat geen omleiding aangeven. De verwarring is groot, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Het betreft veelal buitenlandse vrachtwagenchauffeurs die geen idee hebben hoe ze nu verder moeten. De smalle, lokale wegen in Sleeuwijk zijn vanzelfsprekend niet berekend op de grote toestroom vrachtwagens.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,073
Diesel1,733

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats