Werkstraf en rijontzegging voor vrachtwagenchauffeur na dodelijk ongeval N62

Werkstraf en rijontzegging voor vrachtwagenchauffeur na dodelijk ongeval N62
12-10-2016 17:06 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

MIDDELBURG - De vrachtwagenchauffeur die op 30 september 2015 op de N62 in Terneuzen een dodelijk ongeval veroorzaakte, krijgt 240 uur werkstraf en 1,5 jaar rijontzegging opgelegd. De rechtbank Zeeland-West-Brabant volgt daarmee de eis van de officier van justitie. Bij het ongeval kwam een ouder echtpaar om het leven.

Stilstaand of langzaam rijdend

Volgens getuigen benaderde de vrachtwagen de auto van de slachtoffers over enkele honderden meters zonder snelheid te minderen, terwijl de personenauto zichtbaar heel langzaam reed of stilstond. De vrachtwagen van de verdachte leek niet af te remmen en botste met volle snelheid achterop de auto. Uit een reconstructie blijkt dat de vrachtwagenchauffeur waarschijnlijk pas begonnen is met remmen op het moment van de aanrijding.

Vanuit het niets

Volgens de verdachte keek hij in de aanloop naar het ongeluk ongeveer twee seconden in zijn zijspiegels om te controleren of de zeilen van zijn oplegger nog goed vastzaten. Toen hij zijn ogen weer op de weg richtte, zag hij dat er ‘vanuit het niets’ een auto voor hem op de weg stilstond. Op dat moment heeft hij in een reflex op de rem getrapt. Hij kon echter niet meer voorkomen dat hij tegen de auto aanreed, aldus de vrachtwagenchauffeur.

Ingrijpend

De vrachtwagenchauffeur heeft naar aanleiding van het ongeval zijn bedrijf moeten sluiten. De rechter vindt dat van een beroepschauffeur met een zwaar voertuig extra voorzichtigheid en alertheid mag worden verwacht. De rechtbank oordeelt daarom dat de verdachte door zijn aanzienlijk onvoorzichtig en onachtzaam rijgedrag ‘aanmerkelijke schuld’ heeft aan het ongeval. In haar vonnis neemt de rechtbank de grote gevolgen van het ongeval in acht, met name die voor de dochter van de slachtoffers.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden