Clicky


Internationaal gesignaleerde vrouw en vier kinderen gevonden in België

Internationaal gesignaleerde vrouw en vier kinderen gevonden in België
12-10-2016 17:00 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM/TESSENDERLO - Dankzij een goede samenwerking tussen de politie en het openbaar ministerie in Hasselt in België en Amsterdam heeft de politie een internationaal gesignaleerde vrouw in Tessenderlo (België) aangehouden. Zij wordt verdacht van kinderontvoering van haar vier kinderen die onder toezicht van bureau Jeugdbescherming stonden, meldt de politie.

Maandagmiddag 3 oktober zette een motorrijder van de Belgische politie Beringen-Ham-Tessenderlo een auto aan de kant omdat de inzittenden geen gordel droegen. Tijdens de controle bleek dat zowel de 39-jarige vrouw uit Wormer als haar 15-jarige dochter internationaal gesignaleerd stonden. Het meisje stond onder toezicht van bureau Jeugdbescherming in Amsterdam. De vrouw heeft nog drie kinderen en het lukte haar om deze kinderen van 2, 4 en 6 jaar oud uit handen van de politie te houden.

De Belgische politie nam contact op met het onderzoeksteam in Amsterdam die op zoek waren naar de vrouw en haar kinderen. Na uitwisseling van informatie tussen de politie in de twee landen, en de nauwe samenwerking tussen beide politiediensten kwamen in het onderzoek vier adressen in Tessenderlo (België) naar voren waar de andere kinderen mogelijk verbleven. Op woensdag 5 oktober vonden daar huiszoekingen plaats en in een van de woningen waren de kinderen inderdaad aanwezig. Alle kinderen zijn inmiddels weer in Nederland en naar opvangtehuizen gebracht. 

De vrouw is op 4 oktober voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Zij zit nog vast en wordt vandaag uitgeleverd aan Nederland. Op vrijdag 14 oktober wordt zij in Nederland voorgeleid aan de rechter-commissaris.