Transport Online - DHL bestendigt relatie met Electrolux in de Benelux

DHL bestendigt relatie met Electrolux in de Benelux

DHL bestendigt relatie met Electrolux in de Benelux
12-10-2016 13:38 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - ‘s Werelds grootste producent van huishoudelijke apparatuur Electrolux brengt tot tenminste 2019 het transport van witgoed in de Benelux onder bij DHL Freight. Het contract hiertoe werd deze week getekend. Het gaat om de bevoorrading vanaf het DC van Electrolux in Alphen aan den Rijn naar retailers en grossiers in Nederland, België en Luxemburg. De performance in kwaliteit, productiviteit en duurzaamheid zijn doorslaggevend geweest voor het continueren van het partnership. 

Vanuit het distributiecentrum in Alphen aan den Rijn worden nu in totaal zo’n 485 wederverkopers beleverd, uiteenlopend van plaatselijke leveranciers tot grossiers. De volumes lopen dan ook uiteen van een doos tot een full-truck-load. Bovendien is DHL Freight in staat om leveringen zodanig, ook grensoverschrijdend, in routes te combineren dat op kilometers en kosten wordt bespaard. Op deze wijze wordt de doorstroom in de supply chain vanuit het distributiecentrum van Electrolux naar retail en groothandel verder geoptimaliseerd.

Deze dagelijkse flexibiliteit in capaciteit is voor Electrolux, naast leveringsbetrouwbaarheid en schadevrij vervoer, een belangrijke reden om de samenwerking voort te zetten. Verder sluiten de eisen van Electrolux ten aanzien van een duurzame supply chain aan bij de duurzaamheidsinitiatieven van DHL waarbij productiviteits- en kwaliteitseisen gekoppeld zijn aan maatschappelijk verantwoord ondernemerschap, milieubescherming en mensenrechten.

Juan Carlos Martin, Managing Director DHL Freight Benelux, over de samenwerking: “Wij zijn bijzonder verheugd dat Electrolux opnieuw voor DHL Freight heeft gekozen. Wij zijn in staat gebleken om de belofte ten aanzien van service en kwaliteit die Electrolux zijn retailers en klanten op het vlak van leveringen doet, waar te maken. Wij kijken uit naar een vervolg op onze jarenlange relatie en succesvolle samenwerking.”

Nico van den Berg, Distributionmanager Benelux bij Electrolux, vult hierbij aan: “Wij hebben DHL Freight ervaren als de juiste partner in ons streven naar een duurzame supply chain in termen van kwaliteit, productiviteit, flexibiliteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,913
Diesel1,559

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen