Transport Online - RHA: Franse militairen worden ingezet in Calais

RHA: Franse militairen worden ingezet in Calais

RHA: Franse militairen worden ingezet in Calais
12-10-2016 10:38 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS/LONDEN - Franse militairen zullen worden ingezet om veiligheidscontroles uit te voeren op vrachtwagens in Calais. Dat meldt de Road Haulage Association(RHA) die verheugd is over deze maatregel waar zij al bijna anderhalf jaar voor lobbyen.

In een reactie zegt bestuurder Richard Burnett: "Eindelijk is het voorstel om de 'jungle' te ontmantelen ingewilligd echter het is van essentieel belang dat de veiligheid van vrachtwagenchauffeurs en automobilisten die door Calais rijden wordt gewaarborgd. De migranten zien het feit dat hun kamp binnenkort wordt ontruimd als een laatste kans om Groot-Brittannië te bereiken."

"Uiteraard verdwijnt het record aantal migranten in de haven niet van vandaag op morgen maar het is van groot belang dat zowel de Franse als de Britse overheden nauw samenwerken om het hele ontmantelinsgproces soepel te laten verlopen. De migranten kwestie reikt veel verder dan alleen Groot-Brittannië. Dit is een Europees probleem en de stroom van illegalen moet gestopt worden."
  
"Echter, het hoofddoel van de Road Haulage Association is om ervoor te zorgen dat vrachtwagenchauffeurs die niets meer vragen dan hun werk veilig te kunnen doen dit ook kunnen doen. Eindelijk is de bal gaan rollen om de Jungle te ontmantelen. Het is nu van cruciaal belang dat de openbare orde, voor vrachtwagenchauffeurs, automobilisten en de inwoners van Calais, eindelijk wordt hersteld."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions