Clicky

 
Transport Online - Air France heeft ruimte voor nieuwe piloten

Air France heeft ruimte voor nieuwe piloten

Air France heeft ruimte voor nieuwe piloten
12-10-2016 09:40 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

PARIJS - Air France wil tussen nu en eind maart volgend jaar ruim honderd nieuwe piloten aannemen. Dat schrijft zakenkrant Les Echos woensdag. Sinds 2008 gold bij de Franse zustermaatschappij van KLM een vacaturestop voor vliegers.

Directeur vluchtoperaties Gilles Laurent sprak tegenover het dagblad van "een teug frisse lucht'' voor het pilotenkorps, dat de laatste jaren sterk is vergrijsd. De nieuwe piloten zijn met name nodig om het vertrek op te vangen van oudere vliegers die met pensioen zijn gegaan. Van groei van het vluchtaanbod is momenteel geen sprake.

Van de ruim 3500 piloten die al in dienst zijn, krijgen er bovendien tweehonderd de kans een stap omhoog te zetten, bijvoorbeeld naar een groter type vliegtuig of een hogere functie aan boord. De laatste jaren waren die mogelijkheden zeer beperkt, doordat er geen aanwas van onderaf was en de pensioenleeftijd is opgeschroefd.

Air France kwam door zijn vele bezuinigingsplannen de laatste jaren herhaaldelijk hard in aanvaring met zijn piloten. Topman Jean-Marc Janaillac, die het stokje eerder dit jaar overnam van Alexandre de Juniac, werkt momenteel aan plannen om het onderling vertrouwen te herstellen.

Daarbij zal ook de verstandhouding tussen Air France en KLM aan bod komen. In Nederland bestaat nog altijd de vrees dat meer ondersteunende functies naar Parijs zullen verdwijnen. Aan de andere kant steekt het de Fransen dat KLM momenteel groeit in bestemmingen en stoelaanbod terwijl Air France stilstaat of zelfs krimpt.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions