Clicky


Nieuwe DAF XF 440 voor Verkeersschool Berend Knol

Nieuwe DAF XF 440 voor Verkeersschool Berend Knol
11-10-2016 19:45 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

LEEUWARDEN - Afgelopen vrijdag heeft Bedrijfswagen Service Friesland een nieuwe DAF XF 440 FA afgeleverd aan verkeersschool Berend Knol in Leeuwarden.

Verkeersschool Berend Knol B.V. is in de ruim 35 jaar van haar bestaan uitgegroeid van een eenvoudige plaatselijke verkeersschool tot een volwaardig en toonaangevend opleidingsinstituut voor onder andere personenauto, motor, vrachtauto en autobus.

Vanaf 1980 kan men bij verkeerschool Berend Knol terecht voor elk rijbewijs en de hierbij behorende chauffeurs beroepsopleidingen.

De DAF XF beschikt onder andere over de krachtige, stille en zuinige MX 11 motor. Bedrijfswagen Service Friesland heeft in overleg met de rijschool diverse aanpassingen gedaan omdat tot dit prachtige resultaat te komen. Zo is de spiegel lay-out dubbele bediening, en is het motor management aangepast. Met deze aanpassingen is het mogelijk om met een automatische schakelende versnellingsbak ook met de hand te schakelen.

Tevens is de laadbak en zijafscherming opgebouwd door IJntema Carrosseriebouw. Mede door de zijafscherming is deze DAF ook geschikt als LZV voertuig.

Deze DAF zal ook worden ingezet als voertuig voor de welbekende “code 95 cursus”. Dit weer in samenwerking met de noordelijke DAF dealers, ESA, Bedrijfswagen Service Friesland, en Truck Service Friesland Heerenveen. Welke in overleg met verkeersschool Berend Knol bij aflevering van een nieuwe DAF de klant de verplichte nascholing aanbiedt.

Verkeersschool Berend Knol en Bedrijfswagen Service Friesland vinden elkaar al jaren lang, dit is al van jaren terug in de Cosmo tijd. Niet alleen met een nieuwe DAF truck, maar ook wat betreft de oh zo belangrijke opleidingen voor de vrachtwagen chauffeurs! Bedrijfswagen Service Friesland en Verkeerschool Berend Knol vinden hierin in beide een plezierige samenwerking.