Clicky


Syntus busvervoer in Midden Overijssel met twee jaar verlengd

Syntus busvervoer in Midden Overijssel met twee jaar verlengd
11-10-2016 13:48 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ZWOLLE - Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben besloten de aanbesteding van het busvervoer in Midden Overijssel met twee jaar uit te stellen. Dit betekent dat het vervoer na september 2018 nog twee jaar door Syntus wordt verzorgd.  

Gedeputeerde Bert Boerman, verantwoordelijk voor open baar vervoer in Overijssel: “Door de verlenging van de concessie Midden Overijssel kunnen we de nieuwe aanbesteding beter afstemmen met de omliggende concessies. Een andere indeling van de vervoergebieden kan bijdragen aan een efficiënter en voor de reiziger beter openbaar vervoer. Denk bijvoorbeeld aan minder overstappen als je vanuit Flevoland of Gelderland in de richting van Zwolle reist. We gaan nu onderzoeken hoe we de markt het beste kunnen verleiden tot een interessant aanbod.”

De verlenging maakt het voor het provinciebestuur ook mogelijk om in de nieuwe aanbesteding beter in te spelen op de eisen rond duurzaam busvervoer. “De ontwikkelingen op dit gebied gaan snel. We nemen de tijd om de beste opties te onderzoeken, zodat we in 2020 meteen een flinke stap kunnen zetten met de inzet van duurzame bussen. Hiermee lopen we al vooruit op het Zero Emission akkoord met het Rijk voor duurzaam busvervoer dat in 2025 ingaat”, aldus gedeputeerde Bert Boerman.

Ontwikkelingen

De verlenging van het contract voor het huidige busvervoer in Midden Overijssel past ook goed binnen de openbaar vervoer visie die Provinciale Staten dit jaar hebben vastgesteld. Hierin werkt

de provincie samen met inwoners, organisaties en scholen aan de ombouw van het openbaar vervoer in Overijssel. Doel is een efficiëntere inzet van het OV met een sterk kernnet van bussen en treinen tussen steden en dorpen en daarom heen een mix van alternatieve vervoersopties gericht op de vraag van de reizigers. Er ontstaat nu meer ruimte om samen invulling te geven over hoe en wat je gaat aanbesteden en om beter in te spelen op de ontwikkelingen binnen het openbaar vervoer.

Het provinciebestuur heeft de verlenging van de concessie voorgelegd aan het Regionaal Overleg Consumentenorganisaties Openbaar Vervoer (ROCOV) en zij hebben positief geadviseerd.