Transport Online - Vier mannen gepakt voor plofkraken

Vier mannen gepakt voor plofkraken

Vier mannen gepakt voor plofkraken
11-10-2016 11:42 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Vier mannen zijn dinsdag opgepakt voor een reeks plof- en trekkraken op geldautomaten. Volgens de politie maakten ze deel uit van een groep die in supermarkten inbrak en de geldautomaat vernielde. Soms trokken ze die kapot met een sleepkabel, in andere gevallen bliezen ze de automaat op. De vier zitten vast en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

De verdachten komen uit Utrecht en Nieuwegein en zijn tussen de 28 en 42 jaar oud. Ze moeten vrijdag voor de rechter komen. Die beslist of ze langer vast blijven zitten. De politie kreeg ze in het vizier na een plofkraak in Soest vorige maand. Daarbij waren drie mensen gearresteerd. De politie spreekt van een ,,professioneel werkende groepering'' en sluit niet uit dat meer mensen worden opgepakt.

In dezelfde nacht als de plofkraak in Soest waren er nog een knal in Soest en een in Driebergen-Rijsenburg, een eindje verderop. Onderzoek moet duidelijk maken of de bende die ook heeft gepleegd. Het is niet bekend hoeveel geld bij de kraken is buitgemaakt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions