Transport Online - Werknemers Van Gelder Venlo in actie tegen faillissement

Werknemers Van Gelder Venlo in actie tegen faillissement

Werknemers Van Gelder Venlo in actie tegen faillissement
19-06-2012 11:07 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
VENLO - Een delegatie van 50 werknemers van Van Gelder Venlo overhandigt dinsdag 19 juni om 11.00 uur een petitie aan Gerrit van Gelder, directeur. In de petitie eisen de werknemers dat er een fatsoenlijk sociaal plan komt dat ook geldt voor de reeds ontslagen 23 werknemers, meldt FNV Bondgenoten dinsdag.

Arie van der Pijl, bestuurder FNV Bondgenoten: "De werknemers in Venlo zijn laaiend. Het is echt schandalig wat er gebeurt. Niet alleen zitten ze al twee weken in onzekerheid thuis, ze hebben ook te horen gekregen dat ze geen loon meer krijgen. In een bijeenkomst vorige week bleek dat Gerrit van Gelder alle goederen al uit de vestiging heeft verwijderd, terwijl het faillissement nog moet worden aangevraagd. Door mismanagement staan de 80 werknemers nu met lege handen op straat."

Bij werknemers en de vakbond groeit het vermoeden dat de directie in Ridderkerk bewust is afgestevend op het faillissement van de vestiging in Venlo. "Orders werden niet tijdig geleverd waardoor klanten weggingen en ook werden klanten geconfronteerd met extra kosten", aldus Van der Pijl. "Een klant die bereid was om vijf jaar omzet te garanderen werd bewust geschoffeerd. De directie in Ridderkerk heeft willens en wetens een sterfhuisconstructie ingezet."

In de petitie eisen werknemers dat de directie op respectvolle wijze met hun omgaat. Voorts willen ze inzage in de openstaande uren, vakantiedagen en -rechten. Van der Pijl: "Hoewel de vestiging in Venlo een aparte B.V. is, heeft Gerrit van Gelder er altijd op gehamerd dat iedereen één grote familie is die voor hetzelfde bedrijf werkt. Laat Ridderkerk zich dan een goede moeder tonen die zorgt voor haar dochter."

Van Gelder is een groothandel in groente en fruit en heeft vestigingen in Groningen, Ridderkerk en Venlo. In totaal werken er circa 400 mensen bij het bedrijf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions