Clicky

 
Transport Online - Carrier Transicold met natuurlijk koudemiddel

Carrier Transicold met natuurlijk koudemiddel

Carrier Transicold met natuurlijk koudemiddel
10-10-2016 09:45 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Carrier Transicold introduceert een koelsysteem dat een natuurlijk koudemiddel gebruikt. De eerste trailer die is uitgerust met dit systeem gaat in Duitsland de weg op. Tijdens de IAA in Hannover, een van de belangrijkste branche evenementen in Europa, won deze oplossing van Carrier de prestigieuze Trailer Innovation Award in de categorie Milieu.

Minder dan een jaar geleden won Carrier nog een soortgelijke Award op Solutrans in Lyon als beloning voor zijn baanbrekende milieustrategie inzake transportkoeling.

Kenmerken van de nieuwe koelmachine zijn dat we werken met CO2  in een gesloten koelsysteem. Het koudemiddel wordt dus niet “verbruikt” maar eenmalig in de productie gevuld. Hierbij maakt de nieuwe machine gebruik van de bewezen techniek die Carrier toepast in de NaturaLineTM containerkoelsystemen.

Deze techniek is bij de nu geïntroduceerde machine gemonteerd in het bekende VectorTM concept en wordt aangedreven door de gepatenteerde E-DriveTM technologie die we al kennen van de Vector. Met deze techniek is deze machine schoner, stiller, lichter en vereist deze minder onderhoud dan een vergelijkbare diesel aangedreven koelmachine.

Het koudemiddel is een veilig en milieuvriendelijk koudemiddel met een bijzonder lage GWP, Global Warming Potential. Daardoor is het de maatstaf waartegen alle andere koudemiddelen moeten worden afgezet. Hierbij geldt ook  nog eens, dat de GWP lager is dan van propaan, wat ook te boek staat als een natuurlijk koudemiddel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden