Clicky


TransMission opent nieuw distributiecentrum in Bergen op Zoom

TransMission opent nieuw distributiecentrum in Bergen op Zoom
10-10-2016 09:23 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BERGEN OP ZOOM - TransMission, het samenwerkingsverband van 10 Nederlandse vervoerders met 18 vestigingen in de Benelux, opende afgelopen weekend de poorten van een geheel nieuw distributiecentrum in Bergen op Zoom. Het gebouw met 15 docks vormt een belangrijke stap in het uitbouwen van TransMission als volwaardig efficiënt full Benelux distributie netwerk.

“Met dit geheel nieuwe distributiecentrum verstevigt TransMission zijn positie als betrouwbare en zeer efficiënte transporteur voor hele Benelux”, aldus directeur Peter Tjalma vandaag tijdens de officiële opening van het gebouw aan de Klein Molenbeekse weg.

“Het nieuwe pand is niet meer te vergelijken met waarmee wij vandaag precies tien jaar geleden begonnen,” nam Tjalma zijn gehoor mee in de korte maar stormachtige geschiedenis van TransMission in Bergen op Zoom.

“Wij begonnen op 8 oktober 2006 op 1.100m2, met de bedoeling vanuit daar met TransMission een betrouwbare en snelle regionale besteldienst voor Zeeland en West Brabant op te zetten. Die kwam er. Want in 2008, 2010 en in 2013 moesten wij telkens uitbreiden. Aanvankelijk waren wij heel tevreden dat wij binnen de bestaande mogelijkheden, lees met beperkte investeringen, het oude gebouw naar 1.300m2 overslagruimte konden vergroten."

"Maar vanaf het moment dat wij onze Nederlandse serviceformule één op één doortrokken naar België, steeg de goederenstroom tussen Nederland en de andere twee Beneluxlanden explosief. Zo explosief dat de medewerkers in Bergen op Zoom vaak de grootste krachttoeren moesten verrichten om het allemaal op tijd weg te krijgen. Wat hen betreft, komt de ingebruikname van deze nieuwe faciliteit dan ook geen moment te vroeg.”

Tjalma maakte duidelijk dat de investering in het grotere pand niet alleen het gevolg is van het toenemende vervoer naar en vanuit België.

“Natuurlijk is dit nieuwe pand met een overslagoppervlakte van 3.500m2 een steeds belangrijker schakel in ons verkeer tussen Nederland en de rest van de Benelux. Die hub-functie zal alleen nog toenemen. Nu al heeft TransMission Bergen op Zoom directe nachtlijnen met 16 van onze 18 depots in de Benelux. Dat garandeert dat onze partners nog beter dan tot nu toe in staat zijn om nagenoeg alle aangeboden goederen binnen 24 uur binnen de Benelux op de plaats van bestemming te krijgen."

"Maar dat Bergen op Zoom zo in betekenis kon groeien, is ook het gevolg van de inspanningen van al onze partners waardoor ons totale volume binnen TransMission de laatste jaren stevig in de lift zit. Daardoor wordt het steeds makkelijker om met hele trailers direct tussen de onderlinge depots te rijden. In dat licht bekeken is uitbouw van Bergen op Zoom ook een logische stap die helemaal past in het toenemende belang van TransMission als steeds belangrijkere full Benelux vervoerder.”

De officiële openingshandeling werd verricht in bijzijn van wethouder voor Financiën en Economie van Bergen op Zoom de heer A.J.M. Coppens. Die toonde zich tevreden met de ontwikkelingen.

TransMission zorgt met de nieuwe vestiging voor 60 banen. Circa 40 daarvan zijn chauffeurs die met hun voertuigen binnen het werkgebied dagelijks meer dan 1.800 zendingen verwerken.