Kiezers aan het woord bij tweede debat VS

Kiezers aan het woord bij tweede debat VS
09-10-2016 19:55 | Buitenland | auteur ANP

ST. LOUIS - Hillary Clinton en Donald Trump gaan zondag voor de tweede keer met elkaar in debat, maar in een ander format dan de vorige keer. Dit keer staan de presidentskandidaten niet achter een katheder, maar beantwoorden ze vragen van kiezers in het publiek.

Bill Clinton, George H.W. Bush en Ross Perot waren in 1992 de eerste presidentskandidaten die deelnamen aan een zogenoemd townhalldebat. Deze debatten zijn een stuk informeler, maar tegelijkertijd speelt het fysieke optreden van de kandidaten een veel belangrijkere rol.

De kandidaten lopen rond tijdens het debat, waardoor aspecten als hun positie op het podium, hun lichaamstaal en hun gezichtsuitdrukking tijdens de dialoog met de kiezers ook van belang zijn. Bush senior maakte een blunder door, terwijl iemand in het publiek hem een vraag stelde, op zijn horloge te kijken. Veel kijkers lazen hierin een gebrek aan interesse in de zorgen van kiezers.

Een van de grote vragen is hoe Trump het er zondag van afbrengt. Hij heeft tijdens de campagne maar weinig ervaring opgedaan met het townhallformat.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden