Clicky


'Ruzie aanleiding schietpartij Amsterdam'

'Ruzie aanleiding schietpartij Amsterdam'
09-10-2016 19:52 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Aan de dodelijke schietpartij zaterdagochtend in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam ging vermoedelijk een ruzie vooraf. Dat concludeerde de politie zondag na het horen van ooggetuigen.

De schietpartij kostte een 44-jarige man het leven. Twee vrienden van hem van 44 en 50 jaar raakten lichtgewond. De slachtoffers zijn geen bekenden van de politie.

Volgens ooggetuigen kregen de drie mannen ruzie met een groepje van drie of vier mannen. Hierbij zou een van hen een vuurwapen hebben getrokken en op de vrienden hebben geschoten. Een van hen overleed later in het ziekenhuis.

Zaterdagmiddag werd in een parkeergarage op het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam een 31-jarige man in zijn auto doodgeschoten in bijzijn van zijn dertigjarige vriendin en hun tweejarige dochtertje. De vrouw raakte zwaar gewond en lag zondag nog op de intensive care.

De aanleiding voor deze schietpartij is nog onduidelijk. Het slachtoffer was geen bekende van de politie. Volgens lokale media was het slachtoffer ook geen bekende in de onderwereld.

De recherche onderzoekt of er een verband is tussen de aanslag en een uitgebrande auto die op de nabijgelegen Wittgensteinlaan is gevonden en mogelijk diende als vluchtauto. In Hoofddorp werd later nog een lege auto gevonden, die eerder in de omgeving van het schietincident werd gezien. De politie onderzoekt of dit voertuig is gebruikt bij de vlucht van de schutters. Het zou gaan om twee in het zwart geklede mannen.