Transport Online - Rutte trekt wenkbrauw op over 'stoere' Asscher

Rutte trekt wenkbrauw op over 'stoere' Asscher

Rutte trekt wenkbrauw op over 'stoere' Asscher
07-10-2016 17:46 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Minister-president Mark Rutte doet de vernietigende kritiek van zijn vicepremier op het verkiezingsprogramma van de VVD af als stoere taal. Vicepremier Lodewijk Asscher noemde het verkiezingsprogramma van zijn coalitiepartner eerder op de dag "rampzalig'' en "een aanval op de middenklasse''. "Voor iemand die zo lang moet nadenken over zijn eigen volgende stap vond ik het nogal stoere uitspraken'', kaatste Rutte vrijdag terug.

Het VVD-programma, vrijdagochtend ten doop gehouden, kreeg van Asscher de volle laag. Volgens de PvdA'er, ook minister van Sociale Zaken, "moet de gewone man zich verraden voelen'' door de liberalen. De boodschap van de VVD aan werknemers is: je staat er alleen voor'', zei Asscher. Hij hekelde vooral het voorstel van de grootste regeringspartij dat bedrijven zich voortaan aan cao's moeten kunnen onttrekken.

Asscher, die wikt en weegt over een gooi naar het lijsttrekkerschap van de PvdA, viel ook Rutte persoonlijk aan. De premier hield "een horoscoopverhaaltje'' toen hij in een landelijke krant zijn plannen presenteerde, schamperde Asscher.

Rutte pareerde met een verwijzing naar Asschers "worsteling'' of hij het tegen Diederik Samsom moet opnemen in de strijd om het PvdA-leiderschap. Hij weet Asschers kritiek aan "de lastige tussenfase tussen ministerschap en wat hierna komt'' waarin de PvdA'er zou zitten. "We kunnen hem niet genoeg aanmoedigen'' een knoop door te hakken, zei de premier.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,257

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions