Clicky


Extra weekendafsluiting N14 Sijtwendetunnel

Extra weekendafsluiting N14 Sijtwendetunnel
06-10-2016 11:41 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

LEIDSCHENDAM - Komend weekend is de N14 Sijtwendetunnel van vrijdag 7 oktober 22.00 uur tot maandag 10 oktober 05.00 uur in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer tussen de Bezuidenhoutseweg en de A4.

Dit in verband met de afronding van werkzaamheden waarvoor de weg ook vorig weekend was afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Borden boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan. De weggebruiker moet rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Werkzaamheden

Om de doorstroming op de N14 te verbeteren, wordt de ruimte voor voertuigen om voor het verkeerslicht te wachten vergroot en wordt de afstand van de wachtende voertuigen tot het verkeerslicht verkleind. Hierdoor kunnen er meer voertuigen doorrijden zodra het verkeerslicht op groen springt. Het gaat hierbij om de kruispunten N14 - Mgr van Steelaan en N14 - Prins Bernhardlaan.

De extra capaciteit wordt gevonden door de inrichting van de kruispunten aan te passen (verleggen van verkeerslussen, aanpassen van de belijning, asfalteren, verplaatsen en vervangen van de verkeerslichten).

De werkzaamheden konden vorig weekend niet worden afgerond omdat de nieuwe fundering voor de portalen bij de kruising van de N14 met de Van Steelaan niet kon worden geplaatst. Dit in verband met de aanwezigheid van gewapend beton in de ondergrond die niet verwacht werd op basis van vooraf uitgevoerd onderzoek. Hierdoor konden ook de overige werkzaamheden ter plekke niet worden uitgevoerd. Er is inmiddels een oplossing bedacht voor de problemen. In het komend weekend wordt het werk afgerond.