Clicky


Vrachtwagenchauffeur krijgt 1 jaar cel voor inrijden op file

Vrachtwagenchauffeur krijgt 1 jaar cel voor inrijden op file [+video]
06-10-2016 10:49 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CANTERBURY(GB) - Een Litouwse 55-jarige vrachtwagenchauffeur heeft voor de rechtbank van het Britse Old Baily 12 maanden celstraf gekregen nadat hij had toegegeven dat hij was ingereden op een file in de buurt van Canterbury. Bij het ongeval raakte een 20-jarige man ernstig gewond.

Vygantas Stanulis reed dinsdag 19 januari 2016 over de Britse A2 in de richting van Dover toen hij rond 08:35 uur op een file inreed met zijn Mercedes-Benz vrachtwagen. Hij reed op een Ford Fiesta die op zijn beurt door de klap weer tegen een Iveco reed geladen met houten pallets.

De 20-jarige bestuurder van de Ford Fiesta raakte ernstig gewond. Hij had een gebroken schedel, twee gebroken rugwervels, een gebroken enkel, knie en scheenbeen en verwondingen in zijn gezicht.

In eerste instantie ontkende Stanulis de beschuldigingen maar wijzigde zijn pleidooi afgelopen maandag voor de rechtbank tijdens zijn proces.

De politie zei dat op de ochtend van de aanrijding het zicht prima was en de wegen niet glad waren.

Daarnaast zei de politie dat uit de beelden van de dash-camera van de vrachtwagen bleek dat hij rond de 80 kilometer per uur reed op het moment van de aanrijding.

Ook getuigen bevestigden dat de vrachtwagen ongeremd op de file reed. Pas een halve seconde voor de aanrijding heeft Stanulis geremd.

Stanulis bekende dat hij even van de weg had gekeken naar twee vrachtwagens die geparkeerd stonden op een vrachtwagenparkeerplaats langs de snelweg. Hij beschreef het als een kort moment van verlies van concentratie.

Stanulis gaf tijdens het proces ook aan dat hij nog altijd gebukt gaat onder wat er is gebeurd.

De rechter zei dat uit dit ongeval maar weer blijkt hoe een kort moment van concentratieverlies vreselijke gevolgen kan hebben.

Het slachtofer moet nog altijd operaties aan zijn gezicht ondergaan en aan zijn knie en zal lange tijd moeten leven met de gevolgen van dit ongeval.