Transport Online - Overlast migranten op Belgische parkeerplaatsen neemt toe

Overlast migranten op Belgische parkeerplaatsen neemt toe

Overlast migranten op Belgische parkeerplaatsen neemt toe
06-10-2016 10:04 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - De West-Vlaamse snelwegparkeerplaatsen worden meer en meer overspoeld door vluchtelingen. Dat heeft een woordvoerder van de Belgische politie gezegd.

In Mannekensvere werden 14 mensen bevrijd uit een koeltrailer, in Jabbeke kwam een groep van 50 vluchtelingen uit het struikgewas.

De parkeerplaatsen langs de E40 vormen al langer het werkterrein van mensensmokkelaars. Illegalen uit Noord-Franse vluchtelingenkampen proberen er op vrachtwagens richting Groot-Brittannië te komen.

Dinsdagavond werd in Jabbeke een groep gezien van 25 vluchtelingen, waarvan twee kinderen. Ze verzamelden op de terreinen van een aannemer en trokken van daaruit naar de snelwegparkeerplaats.

Na middernacht kreeg de politie de melding dat ongeveer 50 personen uit het struikgewas naar de parkeerplaats langs de E40 kwamen. Uiteindelijk werden acht mensen, onder wie twee kinderen, uit een vrachtwagen gehaald.

Ook op de parkeerplaats in Mannekensvere probeerden heel wat vluchtelingen op vrachtwagens te klimmen. Een groepje bleek gewoon op de vluchtstrook langs de E40 te wandelen. Rond 05:00 uur werd de politie op de hoogte gebracht van geklop uit een koeltransport. In de koelwagen werden 14 mensen gevonden, ze verkeerden nog allemaal in goede gezondheid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions